0

Mască pentru un păr cu probleme

Multe persoane se luptă cu problema căderii părului, dar și cu pierderea strălucirii și sănătății lui. Pentru ca podoaba capilară să devină mai puternică și pentru a nu avea probleme în aranjarea părului puteți prepara o mască din ingrediente naturale care ajută la aranjarea părului, care nu va mai fi uleios, dar și la sănătatea lui.

Pentru a scăpa de problema părului uleios și fără strălucire, vă puteți prepara o mască în doar două minute cu ingrediente la îndemâna oricui.  Podoaba capilară se poate deteriora din cauza mai multor factori, printre care produsele cosmetice cu diferite componente chimice care duc la pierderea părului.

Conținutul chimic al acestor produse afectează scalpul și distrug părul. Eliminați din uz produsele pline de chimicale, după care încercați  să nu mai folosiți foarte des placa de păr, feonul în exces, asta dacă doriți ca părul să crească sănătos și repede. Apoi, apelați la măști pentru regenerare, iar o soluție este prin folosirea unor ingrediente naturale pe care sigur le aveți în casă, ori le puteți procura pe bani puțini de la magazin.

Ingredientele necesare

  • 1 banană
  • 1 ou
  • o lingură cu miere de albine
  • un pahar și jumătate de bere neagră (în funcție de mărimea părului)

Cum preparăm masca de păr?

Puneți ingredientele intr-un blender și le mixați, după care puneți crema pe scalp și întreg părul. Apoi lăsați să acționeze două ore, în timp ce aveți capul acoperit.

Sursa foto: myilifestyle.com
Sursa foto: myilifestyle.com

Ce beneficii conțin ingredientele?

Banana conține vitaminele A, B, B6, B12, C, E, minerale precum calciu, fosfor, magneziu și azot. De asemenea, bananele sunt bogate în zahăr, care este foarte important pentru metabolismul nostru. În medicica ayurvedică (n.r care reprezintă sistemul de cunoștințe medicale indiene care provine din textele sacre ale Vedelor – culegere de texte originare din Vechea Indie), aceste fructe erau cunoscute drept fructele de aur și secretul natural care ne menține tineri.

Oul conține votaminele B și D, de care avem nevoie pentru o bună funcționare a organismului nostru. Oul mai poate fi folosit pentru măștile faciale, deoarece mai conține și aminoacizo și lecitină.

Mierea ajută la regenerarea părului, făcându-l mai fin și mai sănătos. Poate fi folosită și în măștile faciale. Mierea conține vitaminele C, A, D, K, B complex, minerale ca potasiu, fosfor, sodiu calciu și magneziu.

Berea neagra conține zaharuri nefermentate, acizi organici, săruri minerale vitamine  cum ar fi B1 , B2 , B6 și PP . Este bogat în flavonoide.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.