Cum să demachiezi eficient tenul sensibil cu bere și petale de trandafiri chiar la tine acasă!

Home / Beauty Tips / Cum să demachiezi eficient tenul sensibil cu bere și petale de trandafiri chiar la tine acasă!
Cum să demachiezi eficient tenul sensibil cu bere și petale de trandafiri chiar la tine acasă!

Tenul sensibil are nevoie de îngrijire specială, mai ales când vine vorba de demachiat. Cele mai multe produse irită pielea, iar dacă nu suportați produsele cosmetice, lucrurile se complică puțin. Nu disperați însă, venim în ajutorul vostru cu două idei naturale de demachiant pentru ten sensibil, pe care le puteți prepara ușor acasă!

Demachiant cu ulei de trandafir și fulgi de ovăz

Aveți nevoie de:

  • 50 grame fulgi de ovăz
  • 2 lingurițe de migdale
  • 2 picături de ulei esențial de trandafiri
  • o lingură de cremă densă sau bază de cremă, de la magazinul naturist

Mod de preparare

Măcinați fulgii de ovăz și apoi migdalele prin râșnița de cafea, apoi amestecați pulberile obținute. Puneți-le într-un borcănel. Peste ele, adăugați 2 picături de ulei esențial  de trandafiri, pentru a parfuma amestecul. Uleiul de trandafiri este perfect pentru tenul sensibil, curățând foarte delicat fața. Înainte de a o folosi, amestecați o lingură de pulbere cu o lingură de cremă. Umeziți-vă fața cu apă caldă, apoi aplicați amestecul prin mișcări line de masaj. Clătiți din abundență cu apă caldă.

Demachiant din bere și petale de trandafiri

Ingrediente: 50 grame petale uscate de trandafiri, 150 ml bere blondă

Mod de preparare: Se pune berea la fiert, apoi se opăresc cu ea petalele de trandafir. Se lasă infuzia să se răcească și se pune la macerat la frigider timp de 7 zile, într-un vas închis etanș. Se strecoară apoi lichidul printr-o bucată de tifon. Cu un tampon de vată sau o dischetă demachiantă, se șterge fața de mai multe ori, mai întâi nasul și zona gurii, apoi fruntea și obrajii, schimbând vata ori de câte ori se murdărește. Se lasă loțiunea să se usuce, apoi se spală fața fie cu apă de ploaie, fie cu apă fiară și răcită.

Ca și sfaturi suplimentare pentru îngrijirea tenului sensibil, puteți să curățați fața cu lapte crud sau cu un amestec de glicerină și apă de trandafiri. Evitați gelurile de curățat și săpunul, pentru că absorb grăsimea și umiditatea din față și o sensibilizează și mai mult. Puteți folosi și ulei de luminița nopții, care asigură menținerea umidității pielii în profunzime.