Ești în agonie și nu vezi nicio scăpare? Iată cum să trăiești singur și fericit

Home / Health / Ești în agonie și nu vezi nicio scăpare? Iată cum să trăiești singur și fericit
Ești în agonie și nu vezi nicio scăpare? Iată cum să trăiești singur și fericit

În zilele noastre, singurătatea a ajuns să fie considerată un adevărat stigmat al societății. Persoanele singure sunt puse la colțul de rușine și arătate cu degetul, blamate fiind de incapacitatea de a-și găsi jumătatea. Ce-i drept, nici exemplele din Biblie sau din filme și romanele romantice nu ajută prea mult, aceste prezentând idilic viața în doi sau cel puțin provocările de a trăi în doi. În acest context, plusat de ”bombardamentele” verbale ale familiei, cunoscuților și prietenilor, persoanei singure nu îi mai rămâne decât să facă un singur lucru: să îți pună o patură pe cap și să se retragă din tumultul social, cel puțin până în momentul în care își va găsi pe cineva demn de a-i fi alături.

Lucrurile nu stau însă chiar așa. Cu toate presiunile societății și ale frustrărilor cumulate de-a lungul timpului, a fi singur nu este un stigmat. Cel puțin, nu unul atât de mare. A fi singur este, de fapt, o alegere. Cu toate că nu vrem să acceptăm acest lucru, cei mai mulți sunt singuri pentru că aleg să fie așa. Fie că au nevoie de o pauză, fie că vor altceva de la viață, fie că au nevoie de timp de respiro sau pur și simplu pentru că nu au găsit ceea ce căutat, persoanele single pot și considerate unele dintre cele mai fericite persoane. Sau cel puțin așa ar trebui să fie, depinde de punctul din care privesc toată situația. Odată ce ajung să înțeleagă că a fi singur nu este o boală, lucrurile deja încep să se schimbe încetul cu încetul pentru ei.

De ce este așa fain să fii singur? 

În primul rând, pentru că a nu depinde de altcineva poate fi o adevărată binecuvântare uneori. Gândiți-va câte cupluri sunt singure în doi, pentru că se complac în situație, pentru că nu se mai înțeleg, pentru că se înstrăinează. Când ești singur, nu depinzi de nimeni. Ești doar tu cu tine și cu persoana ta (adaptare după Me, Myself and Irene- filmul). Ești stăpânul propriului progam și al propriei vieți, fără a fi nevoit să întrebi pe altcineva ce urmează să faci în secunda următoare. Poate fi o gură de aer proaspăt pentru cei ieșiți dintr-o relație, pentru care este minunat să experimenteze și altă fațetă a lucrurilor.

Ai mai mult timp pentru tine

În același timp, a fi singur îți oferă timp pentru tine. Timp în care poți să te cunoști mai bine, să experimentezi lucruri noi și să meditezi asupra diferitelor situații în care te aruncă viața. Șiati că a accepta singuratea și faptul că ești singur este unul dintre cele mai grele lucruri pe care le poate face cineva? Gândește-te la asta în timp ce îți mai vin în minte gândurile sumbre legate de singurătate. De fapt, ești un om puternic, care acceptă situația așa cum este ți reînvată să facă lucruri  care ăi plac, fără a depinde de altcineva. În momentul în care scapi de tentația de a fugi către ceilalți și a fi mereu în zgomot și înconjurat de oameni, atunci când alegi să stai tu cu tine în casă și să te bucuri de toate lucrurile frumoase pe care ai uitat că știi să le faci, atunci îți poți da seama că ai început să te accepți așa cum esți. E adevărat, extrema nu este de dorit, pentru ca din comoditate și obișnuință, poți alege să rămâi în casă, evitând compania celorlalți. Nu este o soluție foarte bună, iar linia de demarcare între ele este destul de fină.

Banii tăi sunt banii tăi

Ajungem și la bani. Banii tăi sunt doar banii tăi. E adevărat, cheltuielile nu se mai împart, dar bugetul tău îl poți folosi după bunul plac. Cu attă mai mult cu cât ești un împătimit sau împătimită a hainelor. Evident, motivația aceasta este puțin exagerată, dar te poate face să te simți mai bine pentru moment.

Te poți trezi pe care parte a patului vrei

Când ești singur, patul este doar al tău. Poți dormi în orice poziție vrei, cât vrei, poți încerca și canapeaua, dacă îți este prea lene să te muți în pat. În plus, hainele își pot găsi cele mai ciudate  sau atipice locuri să se instaleze, pentru că ești doar tu în casă și nu are cine să le vadă împrăștiate peste tot.

Seara de filme și de ieșit poate fi în orice seară

Libertatea pe care o ai atunci când ești singur trebuie să fie apreciată. Îndelung apreciată, pentru că nu știi când o să te mai întâlnești cu ea. Poți ieși în orice zi a săptămânii, ori cu băieții, ori cu fetele, fără ca cineva să îțidea telefoane din 5 în 5 minute. Însuși faptul că nu trebuie să te mai justifici jumătate de oră înainte de a ieși în oraș este un mare avantaj. Casa poate fi transformată într-o locație inedită de petreceri sau într-un mic cuibușor de nebunii, pentru acele momente în care pur și simplu ai nevoie să dai un mic reboot situației

A fuge nu este o soluție

Fuga de singurătate și de situație în sine nu face decât să agraveze lucrurile. Oricât de mult ai nega singurătatea ta temporară, universul nu va face nimic altceva decât să îți dea și mai multă. Așa că acceptă situația pur și simplu și gândește-te cum poți face să îți fie ție bine în orice moment, dincolo de toate. Pentru că tu contezi cel mai mult.

Dar dacă…?

”Dar dacă” nu a fost niciodată o întrebare bună, cu atât mai puțin în acest caz. Nu intra în disperare, nu începe să hărțuiești oameni și să îi faci să se întâlnească cu tine doar pentru că tu ești singur și vrei să te cuplezi instant. Știi că lucrurile nu merg chiar așa/ Trage aer adânc în piept, iar dacă persoana merită efortul și încrederea ta, atunci poți trece la acțiune. Altfel, mai bine stai în banca ta până când se vor liniști puțin apele în ceea ce te privește.

În orice caz, important este să te bucuri de noul sau vechiul tpu statut. Folosește întelept acest timp cu care poate nu te vei întâlni prea curând. Și învată lecțiile care sunt de învățat de aici, cu siguranță sunt.

Comments are closed.