Cum să îți menții unghiile frumoase mai mult timp fără manichiură? Sfaturi care te ajută!

Home / Beauty Tips / Cum să îți menții unghiile frumoase mai mult timp fără manichiură? Sfaturi care te ajută!
Cum să îți menții unghiile frumoase mai mult timp fără manichiură? Sfaturi care te ajută!

Unghiile sunt cele mai vizibile părți ale coprului. Dacă nu sunt îngrijite sau dacă nu arată bine, impresia celui din fața ta se poate schimba definitiv și iremediabil. O pauză de la manichiură și de la agresiunea lor prin manichiură înseamnă un moment de respiro pe care îl acorzi atât ție, cât și unghiilor. Dar să vedem cum le poț menține frumoase și fără a aplica geluri, tips-uri și alte produse pe ele. 
Mănâncă mai multe ouă

Și carne de pui, de pește și de vită. In principiu, aportul de proteine este foarte important pentru a avea unghii frumoase.

Ai grijă de ele. Fă-le luminoase!

Se amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu suc de lămâie. Frecați cu grijă pasta pe paturile unghiilor cu o periuță de dinți. Se lasă să stea câteva minute și se clătește. Unghiile vor ffi mai sănătoase și mai albe.

Păstrați-le scurte și rotunde

Este mult mai puțin probabil ca unghiile să se rupă sau să crape atunci când le menții scurte și rotunde. După tăierea la lungimea dorită, tăiați colțurile unghiei înspre centru, în loc să le creați forma pătrată cu pila.

Citește și Incredibil ce se întâmplă dacă fierbi două banane

Utilizați instrumentele potrivite

Folosește un buffer potrivit, cu diferite suprafețe. Sunt acele instrumente de unghii care au fiecare fațetă numerotată, astfel încât să știi ce parte să folosești și când. Nu folosi buffer-ul zilnic, ci o dată pe săptămână. Poate subția unghia dacă îl folosești excesiv.

Limitează expunerea la apă
Apa este, de obicei, un lucru bun – mai ales atunci când este vorba de a fi hidratat. Dar, atunci când este pe mâini sau pe unghii, apa duce la uscarea unghiilor și cuticulelor.  Limitează expunerea prin purtarea de mănuși în timpul treburilor casnice, cum ar fi spălarea vaselor.

Aplicați ulei pe unghie pentru întreținere

Puneți puțin ulei într-un bol. Poate fi de argan, din germeni de grâu sau orice alt fel de ulei. Acoperiți întreaga unghie, iar mai apoi masați ușor. Lăsați să se înmoaie timp de 10 minute. Unghiile și mâinile vă vor mulțumi pentru asta.