Cum să tratezi durerea menstruală fără medicamente? Remediile naturiste care funcționează!

Home / Health / Cum să tratezi durerea menstruală fără medicamente? Remediile naturiste care funcționează!
Cum să tratezi durerea menstruală fără medicamente? Remediile naturiste care funcționează!

Femeile care suferă de dismenoree, adică durere menstruală au parte de câteva zile pe lună absolut groaznice, însoțite de vărsături, greață și transpirație excesivă. În această perioadă, disconfortul este atât de mare, încât unele femei nici nu se pot ridica din pat din cauza durerilor, dar și a tulburărilor neurovegetative. Ce poate fi făcut, în această situație? Dacă vrei să eviți să iei pastile, atunci există o serie de plante care te pot ajuta, ameliorând durerea. 

Citește și: Aceste sfaturi îți pot salva viața! Cum să elimini metalele grele din organism?

Remediile naturiste în ceea ce privește dismenoreea ar trebui să fie puse în aplicare cam cu 7-8 zile înainte de începerea ciclului, în cazul în care ciclul este regulat. Se fac infuzii cu următoarele plante, respectând indicațiile de mai jos:

  • Infuzie din frunze de salvie, o linguriță de frunze la o cană de apă, se beau 2-3 căni pe zi
  • Infuzie din flori de coada-șoricelului, din o lingură de flori, la o cană de apă, se beau 2-3 căni pe zi
  • Traista-ciobanului- infuzie din 1-2 ligurițe de flori la o cană de apă. Se beau 2-3 căni pe zi, timp de câteva zile, pentru prevenirea durerilor menstruale.
  • Florile de gălbenele sunt recomandate în special persoanelor anemice, deoarece calmează durerile și reglează ciclul.
  • Tinctură din 20 de grame de plantă traista ciobanului, macerate timp de 10 zile, în 100 de grame de alcool. Se iau până la 30 de grame de tinctură pe zi, în mai multe doze.
  • Coada racului este o altă plantă care vă va ajuta foarte mult. Ceaiul din această plantă calmează durerile și reglează menstrele abundente. Se poate consuma sub formă de infuzie sau decoct  din 2 linguri de plantă la o jumătate de litru de apă, cantitate care se bea în cursul unei zile.
  • Rădăcină de Carențel- are proprietăți antihemoragice și calmante remarcabile. Se poate faqce decoct din 2 lingurițe de rădăcină la o cană de apă. Se poate bea neîndulcit sau îndulcit cu zaharină, se bea dimineața pe stomacul gol.
  • Se poate prepara, tot pentru calmarea durerilor menstruale, un ceai din următoarele plante: mentă, frunze de mesteacăn, crețișoară, flori de mușețel, coajă de crușin, rădăcină de valeriană