Cum scapi de picioare și glezne umflate cu remedii naturale! Oricare din ele funcționează!

Home / Health / Cum scapi de picioare și glezne umflate cu remedii naturale! Oricare din ele funcționează!
Cum scapi de picioare și glezne umflate cu remedii naturale! Oricare din ele funcționează!

Termenul medical folosit pentru glezne și picioare umflate este edemul. Există mai mulți factori care contribuie la această condiție, inclusiv ședințele prelungite în care stai jos sau stat prea mult în picioare. În cazuri mai grave, acesta poate fi rezultatul unei afecțiuni medicale care stă la baza artritei, insuficienței venoase, cheagurilor de sânge și bolilor de rinichi. Acesta poate fi, de asemenea, cauzat de un dezechilibru hormonal, sarcină, obezitatea,  infecție și medicamente. Scapă simplu de picioarele umflate cu aceste remedii total naturale!

Edemul este retenția de lichide în țesuturile corpului. Acesta afectează membrele, în special picioarele.

Simptome ale edemului

  • piele crăpată sau piele stralucitoare
  • balonare
  • tumefierea țesutului sub piele
  • pielea care rămâne dantelată după ce ai apăsat ceva timp pe ea

Citește și Ingredientul care te ajută să scapi de pleoapele căzute

 

Odihneste-ți picioarele

Ședințele prelungite pot duce la constricția vaselor de sânge în zonele taliei și genunchilor. De aceea este recomandat să te întinzi pe spate și să stimulezi fluxul de sange în partea de jos a corpului. Este de asemenea important să iei pantofi corespunzători în picioare.

Gheaţă

Pune comprese reci pe picioare, iar vasele de sânge se vor strânge și fluxul de sânge se va duce direct către inimă. Asigurați-vă că țineți gheața nu mai mult de 10 minute.

Bandajul picioarelor

Bandajul picioarelor și gleznelor este recomandat atunci când ai picioarele umflate. Sau pur și simplu pune un ciorap peste compresie pentru a reduce umflarea și pentru a redirecționa fluxul de sânge la picior.

Ridică picioarele

Întinde-te și ridică picioarele pentru a duce fluxul de sânge în partea superioară a corpului. Utilizează o pernă sau un scaun pentru a sprijini picioarele.

Masaj

Masajul este, de asemenea, extrem de benefic pentru reducerea gleznelor și picioarelor umflate deoarece eliberează lichidul acumulat în tesutul pielii și al celulelor. De asemenea, îmbunătățește în mod semnificativ fluxul sanguin.

Cum se poate evita edemul:

Redu consumul de sare
Un aport excesiv de sare duce la retenția de apă, umflare, astfel, ca organismul se străduiește să mențină un raport adecvat între apă și sodiu

Stai departe de zahăr
În mod similar cu efectele produse de excesul de sodiu, cantitățile mari de insulină în organism pot duce, de asemenea, la retenția de lichide și de sodiu, în special la persoanele care suferă de diabet de tip 2. Acest lucru poate declanșa, eventual, hipertensiunea și insuficiența cardiacă congestivă.

Bea multa apă
Deshidratarea poate provoca, de asemenea, edem. În unele cazuri grave, aceasta poate provoca chiar și umflarea creierului. Specialiștii recomandă să beți cel puțin 10 pahare de apă zilnic.

Comments are closed.