Cum să scazi nivelul acidului uric din sânge?

Home / Health / Cum să scazi nivelul acidului uric din sânge?
Cum să scazi nivelul acidului uric din sânge?

Hiperuricemia sau concentrațiile crescute de acid uric din sânge sunt cauzate fie de creșterea producției de acid uric în organism, fie de reducerea excreției acestuia prin rinichi. Creșterea nivelului de acid uric în sânge duce la numeroase probleme de sănătate, cum ar fi formarea pietrelor la rinichi, insuficiență renală sau artrită gută (acumularea de acid uric în articulații sub formă de cristale).

PIRAMIDA STILULUI DE VIAȚĂ: CARE SUNT CELE MAI NOCIVE ȘI CELE MAI SĂNĂTOASE ALIMENTE PE CARE LE CONSUMĂM?

Cauzele creșterii acidului uric în sânge

Conform studiilor, nivelul ridicat de acid uric în sânge poate provoca, de asemenea, hipertensiune arterială și boli cardiovasculare. Potrivit medicilor, nivelul normal de acid uric în sânge la bărbați este în intervalul 3,4-7,0 mg / dl și de 2,4-6,0 mg / dl la femei. Acidul uric în sânge poate crește și din cauza consumului exagerat de alcool, din cauza geneticii, al unei diete bogate în purine, al insuficienței renale, al tiroidei subacute, al afecțiunilor endocrine sau metabolice cum ar fi diabetul sau acidoza, obezitatea, anumite forme de cancer, chimioterapia, dietele neoptrivite, dar și medicamentele diuretice pot ridica aceste nivelul acidului uric în sânge.

Remedii naturiste pentru controlarea nivelului acidului uric în sânge

Consumă multă apă

Hidratarea este foarte importantă, iar dacă, în fiecare zi, consumul de apă este regulat, acest lucru poate ajuta la optimizarea acidului uric și susține funcția rinichilor pentru a elimina cantitățile excesive din organism prin urină. De asemenea, consumul de apă reduce riscul îmbolnăvirii de gută. Consumă cel puțin 8 pahare de apă pe zi și consumă alimente bogate în apă, cum ar fi fructele și legumele.

Bicarbonatul de sodiu

Poate nu știați, însă consumul de bicarbonat de sodiu scade nivelul acidului uric în sânge și reduce riscul îmbolnăvirii de gută. Pune o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar și bea de 4 ori pe zi. Dacă suferi de hipertensiune redu porțiile la trei.

Oțetul de mere

Oțetul de mere este un detoxifiant natural pentru organismul nostru și elimină excesul de acid uric din organism. Oțetul de mere este antioxidant și are proprietăți antiinflamatoare. Pune o linguriță de oțet de mere într-un pahar și bea de 3-4 ori pe zi. După o perioadă poți reduce porțiile la două. Nu consuma mai mult de două săptămâni și în acest timp consumă alimente bogate în minerale și vitamine și hidratează-te.

Lactatele

Laptele slab sau degresat, ori produsele lactate reduc concentrațiile plasmatice ale ureei și reduc riscul de gută. De exemplu, laptele degresat are un conținut ridicat de acid orotic, care reduce reabsorbția acidului uric și ajută la îndepărtarea acestuia prin rinichi. Ar trebui să consumați câte 1-5 pahare pe zi de lactate. Tofu este, de asemenea, foarte benefic, deoarece modifică concentrația proteinei plasmatice și elimină acidul uric. Rețineți că ar trebui să evitați laptele de soia, deoarece crește nivelul acidului uric.

Sucul de lămâie

Sucul de lămâie alcanizează organismul și neutralizează acidul uric. Bogat în vitamina C, sucul de lămâie controlează nivelul acidului uric în sânge. Poți să consumi limonadă cu miere, care este foarte delicioasă, dar și foarte benefică pentru organism.

DESCOPERIRE ȘTIINȚIFICĂ: FRUCTUL CARE TE SCAPĂ DE CANCER, DIABET ȘI BOLILE DE INIMĂ / VIDEO

Sucul de grâu

Sucul de grâu este o altă modalitate de a-ți alcaniza organismul. Este bogat în vintamina C, în clorofile și fitochimicale, care detoxifiază organismul, iar proteina și aminoacizii pot înlocui proteina animală. Mixează două lingurițe de suc de grâu cu suc de lămâie și nivelul acidului uric în sânge va scădea.

Cireșele

Cireșele și fructele de pădure sunt bogate în nutrienți care ajută la scăderea acidului uric din sânge.

Uleiul de măsline

Atunci când sunt încălzite sau prelucrate, cele mai multe uleiuri vegetale se transformă în grăsimi grase, care reduc nivelurile de vitamină E din organism, care controlează nivelurile de acid uric. Prin urmare, ar trebui să consumați ulei de măsline presat la rece în timpul gătitului, deoarece este bogat în grăsimi mononesaturate care rămân stabile atunci când sunt încălzite și sunt bogate în antioxidanți și vitamina E.

Alimente bogate în fibre și carbohidrați amidonici

Fibrele dietetice reduc nivelul acidului uric prin absorbția lui și eliminarea acestuia din organism. Prin urmare, consumați alimente cu carbohidrați amidonici și cu un conținut scăzut de purină: pere, portocale, căpșuni, mere și cereale integrale, precum și alimente amidonice, cum ar fi quinoa, banane, ovăz, cartofi, orez, paste făinoase și tapioca. În plus, beți ceai verde de papaya, deoarece acest fruct este bogat în papain, care alcalinizează corpul și are efecte antiinflamatoare puternice. Acest lucru vă va ajuta să preveniți acumularea de acid uric și să vă atenți la problemele legate de acidul uric și gută.

O dietă cu conținut scăzut de purină

Purinele sunt compuși care conțin azot, care sunt găsiți adesea în proteinele animalice, care se descompun în acid uric și astfel ridică nivelul acidului uric în organism. Evitați proteinele animalice cum ar fi păsările de curte, peștele, carnea proesată sau drojdia, fasolea, ciupercile, berea și sparanghelul.

Dieta pentru controlul acidului uric în organism

  • Să aveți o dietă bogată în carbohidrați complexi și proteine, și evitați carbohidrații rafinați cum ar fi bomboanele, prăjiturile sau pâinea.
  • Mențineți-vă o greutate sănătoasă și faceți sport regulat, deoarece țesuturile grase ridică producția de acid uric
  • Limitați consumul de alimente bogate în grăsimi, deoarece acestea împiedică capacitatea organismului de a reduce nivelul acidului uric
  • Evitați alcoolul deoarece interferează cu îndepărtarea acidului uric din organism
  • Rămâneți departe de siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză sau de siropul de glucoză-fructoză, deoarece acestea generează ridicarea nivelului de acid uric în sânge.
BEI CAFEA ZILNIC? IATĂ CE AFECȚIUNI POȚI SĂ DEZVOLȚI DIN CAUZA ASTA

FOTO: PEXELS.COM