Cum testezi puritatea mierii? Trucul pe care nimeni nu-l știe

Home / Lifestyle / Cum testezi puritatea mierii? Trucul pe care nimeni nu-l știe
Cum testezi puritatea mierii? Trucul pe care nimeni nu-l știe

Știți cum se testează dacă mierea e naturală sau dacă este sirop de zahăr aromat? Comercianții înlocuiesc, de cele mai multe ori,  mierea în procent de 90% cu siropul de zahăr. Această metodă se aplică cel mai des la mierea de salcâm sau tei, deoarece se fierb florile pentru a obține aromă și se adaugă zahărul în apa aromată.


Cum testăm dacă mierea este naturală sau este falsă?

Înmuiați un bețișor de vată în mierea cumpărată, iar apoi și îi dați foc. Dacă mierea nu arde, atunci înseamnă că nu este naturală, iar dacpă procesul este invers, în cazăul ăsta ați cumpărat miere de albine naturală.

 REGULI MINIME! 

  • Mierea trebuie ferită de razele soarelui.
  • Mierea trebuie închisă ermetic.
  • Mierea nu se strică niciodată, cel puțin mierea naturală. Această se cristalizează și înseamnă că este naturală.
  • Mierea în care este adăugată glucoză sau alte siropuri nu se cristalizează și se strică din cauza lor.

Metodele prin care mierea de albine își pierte calitatea și proprietățile

Apicultorul poate alimenta stupul în timpul nopții cu sirop de zahăr, astfel încât albinele mută siropul în faguri, iar pe timp de zi aduc nectarul din flori. Mierea de albine se cristalizează în timp, iar cel care o vinde încălzește mierea până devine lichidă distrugând astfel tot ce are mai bun, rămânând în urmă doar aromă și dulceața de miere. Nu cumpărați miere de la standurile de pe marginea drumului sau care sunt ținute în soare. Când mierea este ținută în soare își pierde din componentele necesare.

Proprietăți

Mierea de albine este valoroasă și prin conținutul său în vitamine, care provine în exclusivitate din polenul și nectarul plantelor Principalele vitamine din miere aparțin celor două grupe:

  • hidrosolubile:
    • Vitamina B1 (tiamină), Vitamina B2 (riboflavină), Vitamina B6 (piridoxină), Vitamina PP (niacină), Vitamina H (biotină), Vitamina B12 (cianocobalamină), Vitamina C (acid ascorbic), acid pantotenic, acid folic, rutină;
  • liposolubile:
    • Provitaminele A, Vitamina K.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.