0

Cum se utilizează masca din muștar? Explozie de vitamine: stopează căderea podoabei capilare și regenerează părul deteriorat

Masca din muștar este foarte benefică pentru păr, face adevărate minunni, este bogată în vitamine care regenerează părul până la rădăcină. Testată de mai multe vlogărițe, masca din mustar se utilizează foarte simplu și se realizează dintr-un mix de ingrediente naturale care ajută scalpul și părul să se revigoreze.

Probabil multe dintre voi vă întrebați cum se utilizează masca din muștar, însă noi vă dăm toate detaliile despre ingredientele necesare, cum preparați masca din muștar și cât timp trebuie să o lăsați să acționeze.

Ingrediente

  • 2 linguri de pudră uscată de muștar
  • 2 linguri de apă caldă
  • 1 galbenuș de ou
  • 2 linguri ulei de măsline ( piersica, migdale, brusture, sau orice alt ulei cosmetic)
  • 2 lingurite de zahar

Preparare

Adăugăm ingredientele într-un bol și le amestecăm până când se formează o pastă. Aplicăm pasta pe întregul cap, inclusiv pe scalp și pe toată lungimea părului și înfășurăm capul într-o folie de ciolofan sau mască din plastic, după care punem pe cap un prosop. Lăsați masca să acționeze maxim o oră, dacă tolerați suficient. Dacă simțiți mâncărimi, puteți să vă spălați pe cap după 20 de minute. Dacă simțiți că v arde caul, nu vă speriați, este efectul mușatarului asupra scalpului. Masca cu mustar este foarte hrănitoare și ajută la regenerarea părului. Utilizați masca cu muștar o dată sau de două pe săptămână pentru efecte imediate, dar și pentru creșterea părului mai rapidă.

Beneficii muștar

Boabele de muștar conțin acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, calciu, fibre, mangan, magneziu, fosfor,25-32% proteine, seleniu, zinc, 28% uleiuri bune pentru organism, triptofan, antioxidanți, glucosinolați, cantități mari de izotiocianat de alil. Frunzele de muștar conțin fosfor, calciu, magneziu și vitaminele din complexul B, iar uleiul de muștar este bogat în vitaminele A, B3, B4, B6, D, E, K, P, substanțe glicozide, fitosteroili, substanțe volatile, clorofilă, acizi grași polinesaturați, acid linoleic, acizi grași esențiali omega-3, fier, zinc, magneziu, calciu, proteine. În uz intern, muștarul aduce mai multe beneficii organismului. Așadar, muștarul poate fi: antidepresiv, anticancerigen, reduce inflamația, ameliorează astmul bronșic, bronșitele, pneumonia, scade tensiunea arterială,  protejează sistemul cardiovascular împotriva arterosclerozei, intensifică metabolismul, stimulează digestia, elimină constipația, este recomandat în obezitate,  stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește circulația periferică, scade febra, crește libidoul, stimulează apetitul alimentar, antiacneic.

Mai multe sfaturi despre cum să vă mențineți părul sănătos puteți citi și în zona de beauty de pe site-ul elli.ro.

 

Notă: *Conținutul de pe site-ul elli.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Sursa: atelierezoetno / doxologia.ro

S-ar putea să-ți placă și...