Curăță-ți tenul în câțiva pași simpli! Uite ce trebuie să faci pentru un ten curat!

Home / Beauty Tips / Curăță-ți tenul în câțiva pași simpli! Uite ce trebuie să faci pentru un ten curat!
Curăță-ți tenul în câțiva pași simpli! Uite ce trebuie să faci pentru un ten curat!

Ritualul de îngrijire a tenului este primul la care femeile renunță din cauza lipsei de timp. Este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poate face o femeie, mai ales dacă vrea să arate tânără, iar tenul ei să rămână impecabil. Acordă-ți puțin timp în fiecare zi pentru a avea grijă de tenul tău, acest lucru îți va aduce cele mai mari beneficii. Iată cum să îți cureți tenul în câțiva pași simpli. Ține-te de plan și vei arăta mereu tânără.

Citește și: Ai pistrui, ești blondă și pielea deschisă? Uite cum trebuie să te machiezi corect!

Nu este nevoie să faci acest ritual de îngrijire în fiecare zi. Dacă îl pui în aplicare o dată pe săptămână, este minunat. Tenul tău va fi fericit, iar odată cu el, și tu vei fi la fel de fericită.

Urmează acești pași simpli:

Catifelează-ți pielea cu o cremă demachiantă. Las-o să acționeze pentru câteva minute, pentru a dizolva grăsimea și murdăria de pe față. Apoi îndepărtează crema de pe față folosind o dischetă demachiantă și mișcări ușoare, circulare

Clătește fața cu apă călduță. Apoi aplică un scrub de față nu foarte puternic, evitând zona ochilor. Acesta va îndepărta celulele moarte de pe față și îți va lăsa pielea catifelată și strălucitoare.

Fierbe apă într-un recipient, apoi adaugă puțină sare sau uleiuri esențiale în ea. Apleacă-te asupra recipientului, pune un prosop pe cap și stai acolo timp de câteva minute. Dacă ai puncte negre, încearcă să le îndepărtezi ușor, fără a agresa tenul. Folosește tifon pentru acest procedeu, care va împiedica infecțiile și urmele inestetice. Dacă ai pielea sensibilă, mai bine renunți la acest pas, care nu este indicat pentru tine.

cicatrici fata

Aplică o mască de față. Alege una pe bază de argilă, mai ales dacă ai tenul gras sau o mască de hidratare dacă ai tenul uscat sau sensibil. Va face minuni. Lasă masca pentru 5 minute sau 10 pe față, pentru ca ingredientele din ea să acționeze asupra tenului.

Clătește cu apă călduță. Odată ce reușești să o îndepărtezi, clătește și cu apă rece, pentru a revigora și tonifia tenul. Aceasta va închide porii.

Aplică o loțiune tonică. Aplică pe față prin mișcări circulare, insistând pe nas, frunte și bărbie, dacă ai tenul mai gras.

Pentru a finaliza cu succes acest ritual, poți aplica o cremă de față, prin mișcări circulare, aplicând totodată și un masaj facial tenului tău.

Citește și: Totul despre frumusețe

 

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.