Dacă ai probleme cu inima n-ai ce să cauți aici. Cele mai înspăimântătoare locuri și case de pe planetă. România e pe listă

Home / Lifestyle / Dacă ai probleme cu inima n-ai ce să cauți aici. Cele mai înspăimântătoare locuri și case de pe planetă. România e pe listă
Dacă ai probleme cu inima n-ai ce să cauți aici. Cele mai înspăimântătoare locuri și case de pe planetă. România e pe listă

Castele bântuite?  Locuri unde au loc dispariții misterioase? Sau locuri cu o poveste terifianta în spate? Sunt o mulțime de astfel de locuri la nivelul întregii lumi și o parte dintre ele se găsesc chiar și în România.  Care sunt aceste locuri și ce povesti ascund în spate, aflați imediat.


Rennes les Chateau

Locația se află  în regiunea Languedoc, Franța,  și a devenit celebră datorită unui preot, pe numele lui Sauniere.  Au existat speculații cum că la un moment dat, preotul s-ar fi îmbogățit brusc, fără a fi cunoscut și modul în care a fost posibil acest lucru. S-au facut speculații ca averea ar fi fost câștigata in urma descoperirii unor artefacte oculte sau cu legăminte făcute cu partea întunecată . Cert este că preotul ar fi investit banii în biserica pe care o avea sub oblăduire. Preotul a murit din motive necunoscute la scurt timp după ce au apărut zvonurile că  ar fi devenit bogat. Mult timp, Biserica a fost considerată o locație de origine  templiera, cu multe secrete ascunse în ziduri. Mai mult, la intrarea in biserica se află un demon si o fecioară neagră, lucruri total atipice pentu un loc de cult. Locul a dat naștere unor teorii conspiraționiste,  potrivit cărora în Biserică  ar fi existat Sfântul Graal biblic, dar sub formă simbolică,  reprezentând  poposirea Mariei Magdalena pe tărâmul Franței cu fiul lui Iisus Hristos.

Castelul Iuliei Hașdeu

Viața Iuliei Hașdeu a fost cu adevărat fulgerătoare.  Ea a fost un copil sensibil, pe care boala a răpus-o la o vârstă fragedă. În memoria ei, tatăl B.P. Hașdeu i-a ridicat un castel, unde, post mortem, făcea ședințe de spiritism cu Iulia. Toate aceste ședințe de spiritism au fost trecute ulterior într-o carte, pe numele ei „Sic Cogito”.  Localnicii spun că în nopțile de primăvară și de vară văd încă silueta Iuliei pe lângă castel. Iar toți cei care au intrat acolo au simțit o atmosferă foarte apăsătoare și încărcată. Dacă Iulia încă își mai vizitează palatul, nu știe nimeni sigur, însă cert este că altfel nu s-ar explica ceea ce văd localnicii .

Pădurea Aokigahara (Japonia)

La poalele Muntelui Fuji, pe o suprafaţă de 35 de kilometri pătraţi, se întinde pădurea supranumită „Marea de Copaci”. Pădurea este considerată  „una dintre cele şapte porţi spre Iad”, fiind locul în care aproximativ 500 de persoane se sinucid în fiecare an. Japonezii spun că pădurea este imperiul monștrilor și ale altor creaturi mitice. În plus, multe fenomene bizare se întâmplă aici destul de frecvent.  Au fost raportate și cazuri de persoane care au intrat aici și nu au mai ieșit.  O pădure similară  se află  și în România,  este situată în vecinătatea Clujului și se numește Pădurea Baciului.

Gettysburg, Pennsylvania

La o prima vedere, atunci când spui Gettysburg, nu te aștepți la nimic înspăimântător. Potrivit legendei, însă,  în timpul Războiului Civil din America, soldaţii aflaţi pe câmpul de luptă din Gettysburg ar fi văzut fantoma lui George Washington pe un cal alb. Se spune că apariţiile bizare continuă  şi azi, când fantomele celor care şi-au pierdut viaţa în locul respectiv li se arată oamenilor. Și în oraș se întâmplă lucruri ciudate. Spre exemplu, casa lui Jenny Wade se spune că  este încă bântuită,  iar fiecare stradă ascunde o poveste înspăimântătoare, demnă de filmele de groază.