Bali, destinația de vis! Ce tebuie să știi înainte să ajungi acolo

Home / Lifestyle / Bali, destinația de vis! Ce tebuie să știi înainte să ajungi acolo
Bali, destinația de vis! Ce tebuie să știi înainte să ajungi acolo

Destinație exotică, Bali este una dintre locațiile pe care le preferă din ce în ce mai mulți turiști din întreaga lume. Asta în principal datorită priveliștilor absolut spectaculoase și a activităților pe care le poți face acolo. Dar dacă vrei cu adevărat să simți gustul veritabil al unei vacanțe inedite, trebuie neapărat să te plimbi cu bicicleta în pădurea ecuatorială, să mănânci cu localnicii și să te scalzi într-un lac vulcanic. Asta valorează mai mult decât orice traseu turistic pe care ți-l pregătește ghidul. Cei de la The Guardian au adunat părerile mai multor turiști care au vizitat Bali și Lompok, pe care ar fi bine să le ai în considerare dacă vrei să vezi aceste două regiuni.

Lombok

Dacă ajungi în Lombok, trebuie să vizitezi Sengiggi, unde se află unul dintre cele mai luxoase resorturi. Aici poți găsi foarte multe warungs,  adică un fel de cafenele de familie, unde specialitățile de cafea sunt absolut senzaționale. Mai mult, patronii intră în vorbă cu tine și te vor lua de mână pentru a-ți arăta tot felul de lucruri din prăvălia lor. În timp ce îți savurezi cafeaua, poți avea chiar surpriza de a vedea artiști la lucru, cum li s-a întâmplat unor turiști care au devenit absorbiți de un artist local care sculpta în lemn chiar lângă masa lor. Tot aici, ai parte de unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare, imaginea cu muntele Agung ”scufundându-se” în mare îți va rămâne mult timp întipărită pe retină.

Languid Lombok

Pentru a simți din plin culoarea și atmosfera locului, dar și pentru a te familiariza mai bine cu peisajele, poți alege să faci o drumeție către muntele Rinjani, al doilea ca înălțime din Indonezia.Ce vei vedea odată ce ajungi pe creasta lui, este greu de descris în cuvinte. Peisajele sunt absolut splendide, iar dacă poți ajunge acolo la răsărit sau apus, ești de 10 ori mai câștigat. În zonă se află și Lacul Anak Segara, lac vulcanic, în care te poți scălda fără griji.

Sade și Sukahara

Spre drumul către Kuta, oprește-te și vizitează Sade și Sukahara, două sate tradiționale, cu un farmec aparte. Dacă vrei să afli mai multe despre primii locuitori din Sade, despre modul în care își făceau casele, despre religia lor și cum se face un sarong, aici trebuie să ajungi cu saiguranță. Ghizii primesc donații și își fac treaba foarte bine. Cel mai bine este să închiriezi o mașină.

Bali Green Surf

Bali este faimoasă pentru faptul că aici se face surf, așa că dacă ești împătimit al acestui sport acvatic, acesta este un motiv în plus să fii prin zonă. Băieții de la Balii Green Surf sunt extrem de amabili cu tine, te învață cum să stai pe placă și au grijă de tine și siguranța ta. Ei facă și acțiuni de curătare a plajelor și ajută cum pot orfelinatul din zonă.

Padang Padang- plaja secretă

În peninsula Bukit, întreabă orice taximetrist unde este Padang Padang. Te va aduce sigur într-un zonă stâncoasă,.cu un mic golfuleț și cafelnele. Acesta nu este Padang Padang. E un secret bine păzit faptul c Padang Padang este o altă plajă, situată la câteva sute de metri de locul unde te-a adus taximtetristul. Aici, plaja are nisip alb și fin, iar apa este turcoaz. În plus, poți găsi cel mai fan restaurant unde se bea Bintang delicios și se mănâncă foarte bine.