De ce este bine să faci sport zilnic, fie și mai puțin de 30 de minute?

Home / Diet and Fitness / De ce este bine să faci sport zilnic, fie și mai puțin de 30 de minute?
De ce este bine să faci sport zilnic, fie și mai puțin de 30 de minute?

Exercitiile fizice sunt parte dintr-un stil de viață de viață sănătos, iar medicii ne încurajează să petrecem cât mai mult timp în sala de sport sau chiar să ne plimbăm cel puțin 15 minute pe zi. Sportul ne ajută atât fizic, cât și psihic. Dacă nu sunteți convinși că sportul vă ajută să vă disciplinați viața, să arătați mai tineri și să fiți mai pozitivi, oamenii de știință poate reușesc să vă schimbe părerea.

Sportul ne schimbă viața! Nu este doar o expresie, este un fapt real. Cine face sport se simte și arată mai bine. Până la urmă, în timpul procesului efortului fizic se eliberează anumiți hormoni care sunt de un real folos mai ales când suntem deprimați. Da, sportul ajută și în lupta depresiei. Dar iată ce alte lucruri se pot modifica în organismul și corpul tău dacă alegi să faci cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi. Sportul ajută la buna funcționare a funcțiilor cognitive și a memoriei, înlătură depresia și anxietatea, mărește nivelul de energie, îmbunătățește starea de spirit, reduce stresul, te face să ai mai multă încredere în tine, tonifică musculatura, întărește oasele.

Nu contează unde și ce exerciții faci

De multe ori ni se spune că trebuie să facem un anumit fel de exerciții epntru a slăbi sau pentru a ne simți mai bine, însă mișcarea zilnică (de orice fel) și alimentația sănătoasă ajută la buna funcționare a organismului și astfel reușim să ne menținem și sănătoși, și în formă. Dacă nu ai chef să mergi la sală, atunci dansează în fața oglinzii, ori mergi pur și simplu 215-20 de minute pe zi. Important este să fii în mișcare. Ori, poți încerca programele de dans care alterenează cu exerciții fizice, iar un exemplu în acest sens este zumba.

Citește și: 5 moduri reale de a câștiga bani online

Exercițiile nu trebuie privite ca pe o pedeapsă, ca pe ceva ce trebuie să faci, dar nu ai plăcere. Trebuie să fii în echilibru cu propria persoană, iar dacă nu ai găsit metoda ideală de a face sport, atunci încearcă și înotul, s-ar putea să ai o reală surpriză și să nu te mai dezlipești de bazinul de înot. De menționat este că dintre toate tipurile de sport, înotul pune în mișcare toate grupele de mușchi și ajută la tonifierea întregului corp, plus că te deconectează de la toate grijile.

FOTO: jamcoretraining.com