De ce este mai simplu să fim egoiști?

Home / Lifestyle / De ce este mai simplu să fim egoiști?
De ce este mai simplu să fim egoiști?

De ce tot mai mulți oameni sunt egoiști?  Pentru că e mai simplu, d-aia!!! E mai simplu să ocolească problemele și să nu le înfrunte. Fac pariu că majoritatea dintre noi am trecut prin situații în care prietenii sau colegii au dovedit cât de buni sunt în a fi alături în momentele grele, nu-i așa? Până la urmă, vorba aia, suntem 7, 3 miliarde de oameni pe pământ, avem de unde alege, cu cine să începem o nouă viață de fiecare dată. Slavă Domnului, variante sunt. Ok, suntem mulți, putem schimba oamenii, dar ce facem acum, de fiecare dată când întâmpinăm dificultăți fugim și reproșăm?

Asta e viața, zic eu. Sunt multe chestii care se întâmplă și nu-s ok. Dar fuga nu mi se pare o variantă. Noi, oamenii, suntem, din fericire, diferiți. Mie imi place chestia asta. Dacă ar fi fost 7,3 miliarde de oameni fix ca mine ar fi fost măcel:)) Toți vrem să fim înconjurați de oameni pozitivi, muncitori, frumoși, cu o viață bună, job-uri bune, care au o educație, bla bla bla. E normal să vrem. Dar nu înțeleg ipocrizia. Nu înțeleg de ce unele persoane nu recunosc că vorbesc sau se împrietenesc cu anumite persoane ”doar pentru că”. Nu înțeleg de ce anumite persoane nu recunosc că nu știu ce înseamnă să fii prieten cu cineva, de fapt. Pentru unii oameni această prietenie înseamnă bere, țigări, bârfe despre haine, ce viitor frumos ne închipuim, club, shopping, vorbit despre cărți, bărbați, femei, pierdut timpul unul cu altul. Când încep problemele adevărate, prietenii se răresc. Aproape că nu-i ai. Normal, oamenii fug de probleme. Păi și atunci de ce ne mai zicem prieteni? Că asta e doar așa de fantezie, o chestiune de pierdut timpul și atât.

Prietenii, după părerea mea, sunt ăia care dacă au aflat că ai rămas fără job te sună nu doar să afle că ai rămas fără job, ci să te întrebe dacă nu cumva ai nevoie de ceva, bani, mâncare, apă, suflet, viață, un umăr pe care să plângi. Prieteni sunt ăia care te sună cel puțin de două ori pe săptămână să vadă dacă mai trăiești, nu doar ca să te cheme la o bere pentru că n-are cu cine în acel moment. Prietenii adevărați îți sunt alături în momentele grele, te sprijină, nu-ți vorbesc urât, nu profită de slăbiciunile tale, te încurajează și te întăresc. Sunt alături de tine, își sacrifică timpul, ies din casă și la 5 dimineață dacă ai o cădere psihică, chiar dacă a doua zi sunt la serviciu. Viața mai este făcută și din astfel de momente. Uneori, timpul nostru este și al altora, dar asta e frumusețea unei prietenii, să faci ceva pentru cel de lângă tine. Este demonstrat științific că oamenii sunt mai fericiți când fac fapte bune. Cei care au cu adevărat un caracter sunt așa, restul sunt doar detalii.

Așa că m-am tot gândit la marea de prieteni pe care o am, iar de multe ori stau să mă gândesc că majoritatea sunt doar ca să fie prin zonă. Ne place la bere, ne place la cumpărături, dar ferească sfântul să ne întâlnim într-o situație nașpa. ”vezi tu, toți avem d-astea”. Toți greșim, așa cum eu, tu și oricine poate fi acel om nepotrivit pentru cineva. Ce nu înțeleg eu este lipsa comunicării? De ce e așa de greu ca oamenii să vorbească unii cu alții, să nu sufere și să nu poarte ranchiună pentru sinceritate. Sinceritatea este cel mai pur și simplu lucru. Într-o zi, orișicare, lasă egoismul, orgoliul, mandria, traumele și dependețele la ușă. Fii sincer cu prietena, prietenul, iubita sau iubitul. Lucrurile spuse din suflet pot schimba situații, oamenii. Dacă nu găsești soluții, atunci citește. Cartea, dom’le, este cea mai bună prietenă a omului. Lectura și scrisul te scapă de toate dependențele.

”Nu te lăsa de oameni, dar nici nu te adânci prea mult în sufletul lor, pentru că s-ar putea să nu-ți placă ce găsești.”

Ada