De ce femeile sunt obsedate de bărbații cu barbă?

Home / Health / De ce femeile sunt obsedate de bărbații cu barbă?
De ce femeile sunt obsedate de bărbații cu barbă?

Barba a devenit în ultimul timp un accesoriu must have pentru bărbați, iar asta pare să priască femeilor, care se declară absolut încântate de deținătorii unor astfel de ”podoabe” faciale. Mai mult, doamnele sunt cele care îi încurajează pe bărbați să adopte acest stil, absolut irezistibil, mai ales dacă este combinat și cu o atitudine pe măsură. Dar ce le face, de fapt, pe femei, să fie atât de fascinate de cultul bărbilor și să îți aleagă parteneri de viață din categoria bărboșilor?

Este dovedit științific că bărbații cu barbă sunt mai atractivi decât cei bărbieriți, arată un studiu efectuat de Universitatea  New South Wales. Judecând după trendul ascendent al femeilor care aleg bărbați cu barbă sau se simt atrase de bărboși, acest lucru devine deja redundant. Dar care sunt, mai exact, motivele pentru care femeile se topesc după bărboși?

Bărboșii sunt mai masculini

Aceasta pare a fi opinia general împărtășită de femei, aceea că bărbații cu barbă sunt mult mai masculini decât cei care nu au barbă. Aspectul lor impunător le conferă deținătorilor un plus de masculinitate, aducând aminte de prototipul bărbatului vânător, care este activ, se luptă, muncește pentru a întreține familia, respectiv femeia. În plus, mai are și alte conotații, legate de o sexualitate bine definită și accentuată, încredere în sine și putere. Dacă te uiți cu atenție la toți deținătorii de barbă, vei vedea că atitudinea lor este una impunătoare, prin însăși accesoriul de care au grijă cu atât de multă sfințenie. Și dacă este nevoie de mai mult, barba le duce pe femei cu gândul și la prototipul băiatului rău, după care suspina încă din liceu. Pentru a încheia, atunci când vede un barbat cu barbă, femeia are un singur scenariu în minte și acela nu este sub nicio formă dominat de gingășie și sensibilitate: e masculin, îl vrea și îl vrea acum.

Barba îi face impunători

Nu contează dacă ai 20 de ani, 30 sau 60 de ani. Rolul bărbii, în ochii femeilor rămâne același, te face mai impunător și îți conferă un statut. De altfel, dacă stai să te uiți în istorie, cele mai importante personaje au afost deținători de barbă. Pentru a nu mai vorbi de propriile noastre personaje românești, Ștefan cel Mare, Decebal, care în toate reprezentările apar cu barbă. De altfel, în triburile celtice, oamenii jurau pe barbă atunci când spuneau ceva serios, iar în Evul Mediu, când atingeai barba cuiva era considerat a fi o lipsă de respect, iar asta se încheia de fiecare dată cu un duel. Concluzia este că bărbații cu barbă au un anumit ”prestigiu” în ceea ce privește look-ul lor și impun respect și seriozitate. Sunt puternici, siguri pe ei, arată că știu, că pot și că vor. Și nu prea dau de înțeles că ar fi dispuși să facă vreun compromis de amorul artei. Stabilesc clar rolurile: eu conduc, tu mă asculți. Tot subconștient, femeile sunt fascinate de această atribuire de roluri de tipul dominator-dominat.

Emană virilitate și sănătate

De cele mai multe ori, potrivit studiilor, barba emană sănătate și virilitate, creând în mintea femeilor, cumva subconștient, ideea că bărbații cu barbă pot duce numele mai departe, pot face copii, pot întemeia familii și pot fi responsabili sau persoane dispuse să construiască o viață împreună cu ele. Acest lucru este preluat din regnul animal, aparent, unde speciile de masculi folosesc ”artificii” pentru a atrage femelele lângă ei. Aceste tertipuri fizice pe care le folosesc vin să le accentueze statutul, identitatea și dominația în fața femeilor.

Sunt sexy, ce să mai?

De fapt, nici nu credem că ar fi nevoie de argumente în plus care să valideze cât de sexy este un bărbat cu barbă. Mai ales dacă barba vine la pachet cu o atitudine încrezătoare, cu o sprânceană ridicată și o ținută cu personalitate. Contează că există, ca este acolo, că se potrivește de minune celui care o poartă și că e atââât de drăguță!

Crângasha