Descoperă dieta potrivită pentru problema căderii părului

Home / Beauty Tips / Descoperă dieta potrivită pentru problema căderii părului
Descoperă dieta potrivită pentru problema căderii părului

Ești ceea ce mănânci, iar acest lucru nu mai este un secret pentru nimeni. Foarte multe persoane încearcă să mănânce sănătos pentru a preveni mărirea colesterolului, însă acesta nu este singurul avanataj, ci și sănătatea pielii și a părului.

Părul puternic, lung și des se datorează unei diete bogată în antioxidanți, minerale și vitamine de care corpul uman are nevoie. Așa că dacă îți dorești să ai podoaba capilară cât mai sănătoasă, în cazul ăsta trebuie să ai grijă de alimentația ta, dar și de câtă mișcare faci. Prabil mulți dintre voi vă întrebați cum poate alimentația să vă influențeze creșterea părului? Ei bine, este destul de simplu: ceea ce mănânci influențază toate organele. Dacă ai o dietă bogată în nutrienți esențiali pentru corp, atunci și pielea ta va fi mai sănătoasă, părul tău va avea un aspect tânăr și strălucitor, iar tu te vei simți mai bine. pH-ul din organism se va stabiliza. Ce trebuie să faci este să consumi cât mai multe legume bogate în vitamine.

Citrice pentru păr puternic

Vitamin C este cunoscută pentru miracolele pe care le face pentru organism, deoarece este foarte bună pentru sistemul imunitar, dar și ajută la creșterea părului. Vitamina C poate fi găsite în citrice, dar și în piersici, nectarine, spanac sau pătrunjel. Vitamina C ajută la elasticitatea pielii și stimulează colagenul în piele.

Dacă vreți un păr sănătos și lung, mâncați cereale

Grupa de vitamine B, în special B7, este necesară pentru creșterea părului. Găsiți în avocado, ouă sau migdale aceste vitamine esențiale. Familia de vitamine B este importantă pentru sănătatea noastră, în special pentru inimă, dar și alte organe. Trebuie să consumați multe vitamine pentru a împiedica ruperea sau căderea părului, mai ales că mai sunt și alți factori care produc aceste lucruri cum ar fi stresul sau radicalii liberi.

Spune stop căderii părului prin consumarea produselor anti-inflamatoare

Așa cum am mai spus, stresul produce căderea părului. Din cauza stresului se dezvoltă multe boli, printre care cardiace, colesterol mărit sau inflamații. Gustări ca și ciocolata, afinele, vanilia si ceaiul de mușețel sunt bogate în compuși anti-inflamatori care reduc stresul și anxietatea, păstrând părul intact. Mai mult, acestea vă vor ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit si starea generală de sănatate.

FOTO: Unsplash via hd.unsplash.com