Detox-ul părului. Ce este și cum se realizează?

Home / Beauty Tips / Detox-ul părului. Ce este și cum se realizează?
Detox-ul părului. Ce este și cum se realizează?

Detoxifierea organismului reprezintă o practică des adoptată în ultimii ani, fie că vorbim de cure exclusive cu lichide sau cu alimentație raw vegană. De ceva vreme se vorbește din ce în ce mai multe despre detoxifierea părului.

Hairstylistul Cristi Pascu spune că o cură de detox este bine să fie urmată de cel puțin două ori pe an pentru ca părul să fie frumos și sănătos. Specialistul recomandă șampoane naturale, masajul cu ulei de ricin și măștile hidratante.

Șampon natural

“Orice detox trebuie să înceapa în primul rând cu un șampon natural, făcut în casă, din lapte de cocos (1 sfert de cană), săpun lichid organic și 20 de picături de ulei esențial de lavandă, rozmarin sau portocală pentru a-i da o aromă aparte. Dacă părul este uscat putem adăuga și o linguriță de ulei de măsline sau de migdale pentru hidratare. Întotdeauna șampoanele 100% naturale sunt acelea care au un termen de valabilitate scurt, de maximum o lună. Un astfel de șampon natural trebuie agitat foarte bine înainte de utilizare, pentru că ingredientele se decantează și se separă în acest amestec, dacă șamponul nu este folosit 24 de ore”, spune Cristi Pascu.

Masaj cu uleiul de ricin

După spălarea cu un șampon natural, părul trebuie masat cu ulei de ricin. “Masajul duce la îmbunătățirea circulației sangvine periferice, iar uleiul de ricin pătrunde mai ușor în scalp, accelerează și facilitează creșterea părului. Este arhicunoscută proprietatea uleiului de ricin, care acționează ca un excitant pentru rădăcina firului de păr și pentru gene”, declară specialistul.

Măști naturale

Pentru ca detox-ul să fie complet, hairstylistul Cristi Pascu recomandă folosirea măștilor naturale de avocado, la care se adaugă o linguriță de ulei de măsline sau de cocos, o linguriță de miere și un gălbenuș de ou, iar timpul de acționare este de 20 de minute. “Părul trebuie acoperit cu un capișon de plastic pentru a menține starea de umiditate, iar masca trebuie aplicată pe lungimea firului de păr și nu pe rădăcină. Atunci când ne dorim o mască ce curăță în profunzime părul se folosește argilă cu avocado copt. Masca este hrănitoare, datorită pastei de avocado, iar argila curăță în profunzime structura firului de păr”, încheie hairstylistul Cristi Pascu.

FOTO: PEXELS.COM