Dieta care te ajută să slăbești mai mult decât exercițiile fizice! Uite ce să mănânci pentru a fi slabă!

Home / Diet and Fitness / Dieta care te ajută să slăbești mai mult decât exercițiile fizice! Uite ce să mănânci pentru a fi slabă!
Dieta care te ajută să slăbești mai mult decât exercițiile fizice! Uite ce să mănânci pentru a fi slabă!

Dacă vrei să slăbești, ai două variante: fie te duci la sală, unde arzi calorii, fie alegi să mănânci sănătos. Însă care din acestea două te ajută mai mult să slăbești? Potrivit specialiștilor, se pare că exercițiile fizice sunt cele care au cel mai mic impact asupra kilogramelor tale, lucru pe care probabil și tu îl intuiai. Dieta sănătoasă te ajută de 10 ori mai mult să pierzi kilogramele în plus. Însă ce trebuie să mănânci pentru a fi slabă? Găsești răspunsul în materialul de mai jos!

Citește și: Exerciții care îți îndreaptă coloana în cel mai scurt timp

Potrivit studiilor efectuate de specialiști, se pare că exercițiile fizice au cel mai mic impact atunci când vine vorba de arderea caloriile. În timp ce caloriile vin 100% din mâncarea pe care o consumi, poți arde între 10 și 30 % din ele făcând exerciții. Și pentru a înrăutăți lucrurile, foarte mulți oameni chiar suplimentează mâncarea după un set de exerciții fizice, pentru că mereu supraestimează cantitatea de calorii pe care o pierd în acest mod. Experiența arată că oamenii recurg la comportamente sau acțiuni compensatorii după orice antrenament, ceea ce scad radical șansele să slăbească în acest mod. Un exemplu bun în acest sens ar fi să ia liftul în loc să folosească scările sau să lâncezească pe o canapea, în loc să iasă cu prietenii.

În concluzie, cele mai mici efecte asupra arsului de calorii le au exercițiile fizice. Mai rămâne o variantă, și aceea este dieta.

Ce să mânânci pentru a slăbi?

Atunci când vine vorba de a modifica propria dietă pentru a pierde în greutate, soluția nu este atât de simplă. Adică, nu poi pur și simplu să înjumătățești ceea ce mănânci, pentru că nu funcționează așa. Trebuie să ii foarte atentă la cum combini alimentele și ce alimente alegi să consumi în acea dietă pe care o adopți. Până la urmă, corpul are nevoie de energie pentru a funcționa,nu?

Fibre

Fibrele te ajută să te simți sătulă fără a adăuga prea multe calorii. Poți mânca un cartof coft, cu tot cu pieliță, care te va face să te simți sătulă aproape imediat. E mai bine decât să consumi o pungă de chips-uri, oricum.

Grăsimi bune

O altă metodă de a te sătura, fără a consuma multe calorii este să introduci în alimentația ta avocado. Este fructul perfect pentru asta, care conține mulți acizi grași și îți dă senzația de sațietate. Un studiu efectuat de cercetătorii americani a scos la iveală faptul că dacă alegi să consumi 3 linguri de ulei de avocado, de exemplu, vei reduce grăsimea de pe burtă în timp record.

Proteine

Mulți experți sunt de părere că proteina este cel mai important nutrient atunci când vine vorba de slăbit. Aceasta este cea care suține metalobilsmul și accelerează arderile, pe lângă faptul că reduce pofta de mâncare.