Doctorul dermatolog Ina Șoșoacă, la Congresul de medicină anti-age de la Praga: ”Au fost prezentate Injecții live prin metode inovative full-face”

Home / 0 / Doctorul dermatolog Ina Șoșoacă, la Congresul de medicină anti-age de la Praga: ”Au fost prezentate Injecții live prin metode inovative full-face”
Doctorul dermatolog Ina Șoșoacă, la Congresul de medicină anti-age de la Praga: ”Au fost prezentate Injecții live prin metode inovative full-face”

Săptămâna trecută (4-10septembrie) a atras in Praga peste 200 de doctori care au participat la Congresul de medicina anti-age organizat de compania IME (Republica Ceha). Au fost zile foarte interesante nu numai pentru participanți, dar și pentru speakeri, deoarece, din punct de vedere profesional, am avut discuții și prezentări comune cu colegi de alte specialități: endocrinologi, cardiologi, ginecologi, gerontologi, stomatologi, neurologi și chirurgi plasticieni, toti foarte prezenți in practica noastră de medicina estetica.

ADIO, RIDURI! MEDICUL DERMATOLOG INA ȘOȘOACA EXPLICĂ CE PRESUPUNE TRATAMENTUL VAMPIR (TRATAMENTUL ANTIRID)

Au fost discuții despre problemele pacientelor la menopauza, particularitățile procedurilor estetice in cazul pacienților cu probleme hormonale, combinarea tratamentelor estetice cu nutriția și suplimentele alimentare pentru corecția hormonală, antropometrie, probleme cognitive, dismorfofobia, situații de urgență etc.

În numeroase cazuri, medicul dermatolog, specializat in medicina estetica, este primul care poate observa, determina și diagnostica, la un pacient relativ sănătos primele semne de boli endocrinologice, psihologice, neurologice.

Medicina anti-age se dezvoltă foarte repede la nivel mondial, la fel și interesul medicilor din toate domeniile și specialitățile.
In ziua a doua a Congresului au fost prezentate Injecții live prin metode inovative full-face, tratamente combinate de proteina botulinica cu PRP și Plasmogel; fire biodegradabile cu indicații diferite; proceduri cu fillere etc..

A treia zi a fost dedicată unui Curs practic pe cadavre la unul din cele mai vechi și frumoase Centre Universitare din Europa, Universitatea de Medicina Karol, datând din anul 1877, la Catedra de Anatomie Europeană. Clădirea Universității este monument istoric protejat de stat, ambientul și mobilierul te fac sa te întorci cu peste doua secole in timp, chiar si tabla a rămas in varianta veche.. Aici am avut plăcerea și onoarea de a colabora Profesor Dr. Klepacek …. un medic foarte cunoscut pasionat de anatomie.

Cursanții, medici cu experiența, au fost împărțiți in 5 grupe de câte 6 iar noi, antrenorii, am avut fiecare cate o tema specială – Eu am prezentat treimea superioară a fetei in tratamente cu neuroproteina, tema pe care am explicat o pentru fiecare grup de medici separat…Un mic amănunt amuzant a fost interdicția de a face poze, sau filmari, in timpul prezentărilor (amenda fiind de „numai” 60000€). Trebuie sa menționam ca necesitatea de aplicație practica pentru un medic este enormă. Scopul nostru este ca medicul să înțeleagă foarte bine zonele periculoase ale fetei, anatomia acesteia in format 3D, poziționarea și comunicarea țesuturilor, muschilor și variabilitatea fiecărui material biologic.

După explicații și injectari practice, Prof. Klepacek a efectuat disecții din punct de vedere anatomic si am avut discuții comune, cu întrebări și răspunsuri pentru acestea. Medicii participanți au fost plăcut impresionați și foarte multumiți pentru organizarea și formatul Congresului. Mulțumim companiei IME atat din partea speakerilor cât și din partea antrenorilor!

Ina Sosoaca este medic specialist în dermatologie și medicină estetică, doctor în Științe Medicale și trainer internațional pentru metode și tratamente în medicina estetică. Medicul dermatolog poate fi găsit pe facebook cu numele Ina Sosoaca.