Două idei de măști care fac minuni pentru pielea cu probleme!

Home / Beauty Tips / Două idei de măști care fac minuni pentru pielea cu probleme!
Două idei de măști care fac minuni pentru pielea cu probleme!

Nu ai timp de fiecare dată să te duci la salon pentru a face tratamente cosmetice pentru ten sau pentru a merge prin magazine, în căutare de creme miraculoase, care să fie și ieftine, dar și potrivite tenului tău. Așa că atunci când nu ai timp, soluțiile pentru revigorarea tenului sunt chiar la tine acasă. Îți recomandăm două tipuri de măști pe care le poți prepara foarte ușor acasă, cu minim de ingrediente și maxim de rezultate.

Variantele de măști pe care le propunem sunt pentru hidratarea și vitalizarea tenului. Sunt foarte ușor de preparat, în numai câteva minute, cu minim de ingrediente. Un drum până la piața poate rezolva ușor problema ingredientelor, așa că nici nu trebuie să îți bați capul foarte mult că nu le găsesși, mai ales că acum este sezonul lor. În plus, măștile pe care le propunem conțin și foarte multă clorofilă, care face minuni pentru ten.

Mască cu știr și smântână 

Ca și ingrediente, ai nevoie de 2 linguri de suc proaspăt de știr, obținut din planta verde și 2 linguri de smântână. Sucul de știr îl poți prepara foarte ușor. Iei planta și o rupi în bucăți sau o tai în bucăți mărunte, o pui în apă și o lași peste noapte. Dimineața, strecori printr-o sită lichidul și îl pui într-un recipient de sticlă. Sucul astfel obținut îl poți utiliza la această mască, iar restul îl poți bea, pentru aport de minerale și vitamine.

Ca și mod de preparare, se amestecă sucul de știr cu smântâna, până se obține o compoziție nu prea subțire. Se aplică pe față și gât și se lasă să acționeze 15 minute. După, se clătește cu apă călduță. Tenul tău va deveni fin și hidratat, radiind de sănătate. Este recomandat ca această mască să se repete de câteva ori pe săptămână.

Mască cu leurdă pentru combaterea cuperozei

Masca este perfectă pentru tenul cuperozic, atenuând efectele acesteia la nivelul feței. Ai nevoie doar de o legătură de leurdă și ulei de măsline. Se prepară o pastă din frunzele de leurdă, spălate în prealabil. Apoi, se amestecă leurda cu uleiul de măsline până când se obține o pastă moale. Se aplică pe față în fiecare zi, timp de o lună. Efectele se văd mai bine dacă pe lângă mască, alegeți să consumați și leurdă, în diferite combinații. Leurda este un dezinfectant excepțional, care poate ajuta foarte mult organismul și tenul.