După ce citești asta o să renunți la băuturile acidulate

Home / Health / După ce citești asta o să renunți la băuturile acidulate
După ce citești asta o să renunți la băuturile acidulate

Pe lângă faptul că au o cantitate foarte mare de zahăr, băuturile acidulate au din cele mai nefaste efecte asupra stomacului și asupra organismului în sine. Consumul lor dăunează grav sănătății, mai ales odată ce se instalează dependența, acea nevoie constantă de a bea ”zahăr cu bule”. De cele mai multe ori, este nevoie o detoxifiere de băuturile acidulate, pentru că acestea produc daune în organism și ”găuresc” tot ce întâlnesc în cale. Da, atât de grav!

Dar să o luăm cu începutul. Cu toții ați văzut experimentul cu bomboanele mentolate și băutura acidulată. Cam asta se întâmplă în corpul nostru atunci când bem sucuri acidulate, o adevărată explozie. Este dovedit științific că băuturile acidulate extrag mineralele din corp, reducând cantitatea de calciu și magneziu considerabil. Consumul de băuturi acidulate poate duce la afecțiuni grave de sănătate, precum colesterol și hipertensiune, obezitate și rezistență la insulină. Pe un termen lung, ele pot distruge chiar și ficatul, afectat din plin de consumul de băuturi alcoolice sau mâncare în exces. Dar să vedem cum se instalează dependența. Îndulcitori artificiali din băuturile acidulate induc corpului falsa senzație că nivelul glimeciei a crescut. Când corpul încearcă să contracareze acest efect, nu se întâmplă nimic. De aceea, devine stresat și încearcă să înțeleagă ce se întâmplă. Instant, produce din ce în ce mai multă insulină, pentru a putea reduce nivelul zahărului din organism. În acest timp, creierul primește același mesaj, și anume acela că glimecia este ridicată. Procesul durează ore întregi și este chinuitor pentru întregul organism. Posibil ca tu nu să nu resimți acest lucru, mai ales dacă ești un consumator frecvent de băuturi acidulate.

Mai mult, băuturile acidulate sunt ambalate în cutii de metal, mai exact, de aluminiu, care are o proprietate devastatoare: își transferă ionii în lichidul din interior. Iar dacă sunt îmbuteliate în binecunoscutele PET-uri, nici aici situația nu este mai roz. PET-urile conțin BPA, o substanță care crează dezechilibre hormonale mari. Totodată, acidul distruge emailul dinților, iar în timp, aceste efecte se pot vedea. Dinții se pot strica, pot cădea sau pot apărea diferite afecțiuni dentare și asta pentru că acidul din ele ajută zahărul să intre mai repede în dinți. Chiar și oasele pot deveni mai fragile, măcinate tot de acidul din aceste sucuri și se pot instala cu ușurință diferite boli ale oaselor la vârste premature.

Sucurile dietetice nu sunt nici ele mai prejos. Dacă nu știați, în fabricarea sucurilor dietetice se folosește aspartamul, o substanță foarte toxică, care se descompune în metanol, descompusă la rândul ei în acid formic și formaldehidă. Aceste două ultime substanțe produc migrene, nervozitate și chiar atacuri cerebrale. De altfel, dacă ați observat și băuturile acidulate normale produc dureri de cap, nervozitate și agitație, afectând sistemul nervos.

Așa că gânditi-vă de două ori înainte de a cumpăra sau de a bea acele băuturi acidulate cu care v-ați obișnuit. Și mai citiți o dată efectele pe care le au asupra organismului.