Combate insomnia cu dușul rece înainte de ora de culcare. Iată ce efecte are asupra organismului

Home / Health / Combate insomnia cu dușul rece înainte de ora de culcare. Iată ce efecte are asupra organismului
Combate insomnia cu dușul rece înainte de ora de culcare. Iată ce efecte are asupra organismului

Un mic truc te poate ajuta să dormi mai liniștit și să elimini definitiv insomnia din viața ta. Este atât de simplu, încât nu te-ai fi gândit niciodată că poate funcționa sau că poate funcționa atât de bine! Încearcă să faci un duș rece în fiecare seară și vei reuși să îți faci somnul de frumusețe în fiecare zi.

Citește și: Ce trebuie să faci dacă vrei să fii mereu tânăr și sănătos?

Nu te-ai fi gândit niciodată ce poate face un duș rece înainte de somn și cel mai probabil, nici nu ai încercat asta până acum. Potrivit specialiștilor însă, un duș rece este fix lucrul de care ai nevoie pentru a dormi bine. Temperatura potrivită a corpului este esențială înainte de somn. De câte ori faci un duș rece înainte de culcare, tempratura corpului tău scade, ceea ce te ajută să adormi mai repede și să te bucuri de un somn de calitate. De asemenea, un duș rece îmbunătățește circulația sângelui, reduce stresul și se pare că elimină și depresia.

Un studiu efectuat în 2007 a evidențiat faptul că dușurile reci au un mare potențial în tratarea multiplelor forme de depresie. Asta pentur că dușul rece trimite impulsuri electrice de la nervii periferici către creier, ceea ce are un efect cu adevărat antidepresiv. Un somn bun face minuni pentru sănătatea fizică și psihică, lucru de care am mai amintit în materialele noastre, în timp ce un somn agitat sau insomnia pot produce obezitate, boli de inimă, hipertensiune și diabet.

Fă un duș rece în fiecare seară, mai ales dacă ai probleme cu somnul. După care, poți citi o carte sau poți asculta muzică liniștită, de meditație, pentru a induce somnul. Este esențial ca înainte de somn să renunți la a te uita la TV, a butona telefonul sau tableta, pentru că ecranul albastru pe care îl au acestea și lumina pe care o emit transmit creierului semnalul că este zi, nu noapte. Drept pentru care, îți va fi ceva mai greu să adormi.

Dacă nu rezonezi cu dușul rece, poți încerca să faci o baie fierbinte în cadă, picurând în apă ulei de lavandă, salvie și rozmarin, benefice pentru relaxare și reducerea stresului.

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.