Emma Watson, cu ținută din materiale reciclate pe covorul roșu! Află din ce sunt făcute piesele vestimentare pe care le poartă!

Home / Fashion / Emma Watson, cu ținută din materiale reciclate pe covorul roșu! Află din ce sunt făcute piesele vestimentare pe care le poartă!
Emma Watson, cu ținută din materiale reciclate pe covorul roșu! Află din ce sunt făcute piesele vestimentare pe care le poartă!

Emma Watson, una dintre cele mai aprige susținătoare ale drepturilor femeilor și ale protejării mediului, i-a luat pe toți fanii săi prin surprindere, postând pe contul ei de Facebook o fotografie cu o ținută pe care a purtat-o pe covorul roșu la Met Gala. Partea cu adevărat impresionantă este că ținuta e alcătuită în întregime din materiale reciclate și prelucrate. Pentru realizarea acesteia, Emma a avut parte de ajutorul celebrei case de modă Calvin Klein și a celor de la Eco Age.

Pe rețeaua de socializare, Emma Watson mulțumește lui Calvin Klein pentru faptul că a ajutat-o să creeze o ținută inedită, alcăuită dintr-o bustieră cu trenă și o pereche de pantaloni. La prima vedere, ținuta de covor roșu este una cu adevărat spectaculoasă, dar abia când începe să detalieze modul de fabricare al acesteia, apare elementul inedit: ținuta este făcută în întregime din materiale reciclate, cum ar fi plastic și țesături mai vechi, refolosite. Nimic nu este nou, totul este reciclat, în ideea de a încuraja un comportament responsabil în fața mediului și de a descuraja consumerismul.Mulțumesc pentru colaborarea absolut spectaculoasă și pentru faptul că m-ați ajutat să creez această ținută. Sunt mândră să spun și să recunosc că este complet sustenabilă și că reprezintă rezultatul unei legături puternice între mine și toți oamenii care au avut un rol în producerea ei, spune actrița.

Ținuta este făcută din trei tipuri diferite de materiale, toate țesute din fire obține prin reciclarea sticlelor de plastic. Plasticul este unul dintre cei mai mari poluanți ai planetei. Actrița menționează că însăși reușita în a realiza acest lucru și de a-l folosi într-o ținută de covor roșu nu demonstrează decât faptul că tehnologia, creativitatea și moda pot funcționa împreună pentru susținerea mediului.  Fiecare părticică a ținutei, completează artista în descrierea de pe Facebook, a fost produsă cu gândul la sustenabilitate, chiar și componentele care nu se văd. De exemplu, fermoarele sunt făcute din materiale reciclate, iar partea interioară a bustierei a fost făcută din bumbac organic. Asta pentru că bumbacul comercial este obținut prin utilizarea excesivă a chemicalelor asupra culturilor de bumbac și implicit asupra culegătorilor. Cel organic, nu.

Ținuta mai are în compoziție  și  mătase organică, în cultivarea căreia se respectă cele mai înalte standarde de protejare a mediului, pe parcursul întregului proces de producție. Intenționez să refolosesc această ținută, ori de câte ori pot, tot pentru a sprijini sustenabilitatea. Pantalonii care alcătuiesc ținuta, de exemplu, pot fi folosiți în alte combinații, iar bustiera și trena pot fi utilizate pentru alte aparții de covor roșu. Abia aștept să exeprimentez asta, spune acrița Emma Watson, plină de entuziasm.

Emma Watson
Emma Watson