Știai că în fiecare zi 168 de produse toxice îți ating pielea?

Home / Health / Știai că în fiecare zi 168 de produse toxice îți ating pielea?
Știai că în fiecare zi 168 de produse toxice îți ating pielea?

În fiecare zi, pielea unei femei intră în contact cu 168 de chimicale existente în produsele cosmetice, fie că este vorba despre șampon, săpun, loțiuni de față sau produse de make-up! Cele mai multe dintre ele sunt atât de toxice pentru piele și pentru întregul organism, încât ajung să îl macine treptat, afectând și buna funcționare a organelor, dincolo de faptul că fac ravagii pentru piele. Iată care sunt cele mai periculoase substanțe cu care intri în contact în fiecare zi!

Pielea este cel mai mare organ al corpului, tot ceea ce pui pe piele este absorbit de zeci de ori mai mult decât prin digestie,spun specialiștii. Din acest punct de vedere, adevărul macabru iese la iveală, și anume acela că în producerea cosmeticelor pentru femei se folosesc aproape 82.000 de chimicale, incluzând pesticide, toxine reproductive și dereglatori hormonali. Datele sunt oferite de un studiu efectuat în Statele Unite ale Americii, al cărui principal scop este acela de a face femeile să înțeleagă cât de periculoase sunt așa zisele produse de înfrumusețare. Specialiștii spun că dintre cele 82.000 de chimicale, 13.000 sunt folosite în fabricarea cosmeticelor, iar dintre acestea doar 10% au fost testate pentru siguranță. Dintre toate acestea, femeile pun zilnic pe pielea lor 168 de chimicale, care în timp ajung să le distrugă pielea și corpul, pe interior.

produse cosmetice cancerigene
Trebuie să ai grijă de fel de produse cosmetice folosești

Iată lista cu cele mai periculoase 10 substanțe, la care ar trebui să fiți foarte atente atunci când cumpărați un produs din zona cosmetică.

1) Triclosan– Este conținut de orice este ambalat și etichetat ca și antibacterian, cum ar fi antiperspirantele, deodorantele, săpunurile obișnuite și produsele de curățare ale mâinii.

2) Fragrance sau Parfum–  Acest singur cuvânt pe care îl găsiți pe aproape toate etichetele de produse de îngrijire a corpului și a părului conține 100 de chimicale diferite. Fiți foarte atente la etichete și încercați să îl evitați pe cât de mult posibil.

3) Parabeni– De obicei se găsesc în produse cosmetice, loțiuni cu factor de protecție și creme hidratante. Sunt folosiți ca și conservanți. Pot afecta sistemul reproducător.

4) Phthalate–  se găsește în sticlele de plastic și produsele pentru unghii.

5) Petroleum – Se găsește în diferite produse de îngrijire a părului, buze și piele.

6) Formaldehide– Sunt conservanți agresivi. Fiți atenți la DMDM hydantoin, diazolidinyl urea, imidazolidinyl urea, methenamine și quarternium-15. Sunt folosiți la mai toate cosmeticele și sunt cancerigene.

7) Sodium Laureth Sulfate & Sodium Lauryl Sulfate– Folosit în produsele cosmetice tip spumă, cum ar fi șampoane și  geluri de duș. Pot conține chimicale care cauzează cancer. Și derivații de nume sunt periculoși.

8) P-phenylenediamine (PPD) există în vopseaua de păr. În general, este listată pe etichetă ca și  “CI” , urmată de 5 cifre.

9) BHA & BHT– Folosite în creme hidradante, machiaj și unele arome. Pot cauza cancer.

Sugestia Elli.ro ar fi să încercați să folosiți cât mai multe produse de tip naturist, organice, care au în compoziție numai uleiuri naturale. Sunt cele mai bune și cele care nu afectează deloc nici pielea, nici sănătatea.