Este confirmat: Alcoolul poate declanșa 7 tipuri diferite de cancer! Consumă responsabil!

Home / Health / Este confirmat: Alcoolul poate declanșa 7 tipuri diferite de cancer! Consumă responsabil!
Este confirmat: Alcoolul poate declanșa 7 tipuri diferite de cancer! Consumă responsabil!

Probabil ai auzit că un pahar de bere sau un vin roșu este bun pentru tine și sănătatea ta! Dar un studiu recent a descoperit că sticla zilnică de bere sau vin nu este atât de nevinovată, până la urmă! Da, iar experții spun că relația dintre alcool și cancer nu mai poate fi negată! Citește materialul de mai jos și află mai multe despre această descoperire!

Un studiu recent a descoperit o legătură între consumul de alcool și 7 tipuri diferite de cancer, inclusiv cancer de sân, de colon și cancer la ficat.

Șeful Departamentului de Medicină Preventivă de la Universitatea Otago din Noua Zeelandă și autorul principal al studiului, Jennie Connor, a declarat: “Da, toți ar trebui să știți că există dovezi puternice că alcoolul cauzează cancer de orofaringe, laringe, esofag, ficat, colon, rect și sân “. Jennie a spus că substanța poate provoca și cancer de piele, de prostată și cancer pancreatic. De asemenea, este de menționat faptul că riscul de cancer din cauza alcoolului este dependența de doză, ceea ce înseamnă că cu cât mai mult bei pe săptămână, cu atât mai mare este riscul. Experții recomandă ca femeile să bea 1 băutură alcoolică pe zi sau mai puțin, în timp ce bărbații ar trebui să rămână sub 2 pe zi. Alte organe afectate includ ovare, stomac, uter, vezica urinară și rinichi, precum și sistemul limfatic.

Cum se declanșează cancerul din cauza alcoolului

Toate băuturile alcoolice sunt încărcate cu etanol, care este descompus de către ficatul și bacteriile din tractul gastro-intestinal în acetaldehida, un genotoxic cancerigen. Ei bine, lucrul rău este faptul că această substanță toxică împiedică celulele să se repare și chiar determină creșterea celulelor hepatice mai rapide decât normale, ceea ce poate duce la manifestarea genelor necorespunzătoare în aceste celule noi.

Demonstrat științific: un pahar de vin înainte de culcare te poate ajuta să slăbești

Ar trebui să evite consumul de alcool, deoarece procesul de digestie al alcoolului generează, de asemenea, specii reactive de oxigen (radicali liberi), care dăunează ADN-ului. Ar trebui să știi, de asemenea, că alcoolul reduce absorbția de nutrienți, inclusiv vitamina A, acid folic, carotenoide, care sunt importante pentru producerea și întreținerea ADN-ului. El are chiar capacitatea de a crește nivelul de hormoni, ceea ce poate duce la cancer de sân și ovarian. Și încă un lucru – procesele care creează alcoolul declanșează  substanțe nocive, cum ar fi nitrozamine, fibre de azbest, fenoli și hidrocarburi.

 

Sfatul doctorului

În primul rând, ar trebui să știi că, dacă aveți de gând să beți alcool, limitați-vă  la băuturi care conțin compuși anti-cancer, cum ar fi vinul, care contine resveratrol. Sau, puteți încerca acest truc simplu la fel de bine – ar trebui să încercați sucuri interesante în loc de băuturi alcoolice.
Spun experții că este o idee bună să amesteci băuturile cu alte lucruri, cum ar fi suc și apă, în timp ce ești în oraș. Dacă sunteți tentați, duceți-vă la restaurante care nu servesc alcool.
În loc de a bea din cauza stresului, schimbați paharul de vin cu o ceașcă relaxantă de ceai sau o baie fierbinte.

Comments are closed.