Este sau nu purtatul pălăriilor un obicei care duce la căderea părului?

Home / Beauty Tips / Este sau nu purtatul pălăriilor un obicei care duce la căderea părului?
Este sau nu purtatul pălăriilor un obicei care duce la căderea părului?

Există un mit potrivit căruia purtatul pălăriilor vara este principalul motiv pentru căderea părului. Această informație a îngrozit toate femeile care folosesc pălăria pentru a se proteja de soare. Este sau nu acest obicei novic pentru păr? Și dacă da, cum putem preveni căderea părului atunci când folosim pălării?

Citește și: Mare atenție la telefoanele mobile! Iată cum te pot orbi și îmbolnăvi de hipertensiune

Până acum, ai purtat pălării de nevoie, dincolo de aspectul lor trendy și al faptului că sunt accesorii cool. Însă de ceva timp, te gândești dacă mai este indicat să folosești pălării, în condițiile în care ”vorba târgului” spune că asta ar duce la căderea părului. Nu prea te tentează ideea de a ajunge cheală la o vârstă atât de fragedă. Este sau nu purtatul pălăriei nociv pentru părul tău?

Potrivit specialiștilor, acesta este doar un mit care nu are un fundament real. Căderea părului apare din cu totul și cu totul alte motive, în special legate de afecțiuni, tratamente medicamentoase și predispoziții genetice, nicidecum din cauza pălăriilor.

Mai mult, căderea părului intervine ca urmare a stresului exagerat pe care îl resimte o persoană sau a stresului pe care persoana îl pune asupra părului, prin tot felul de împletituri, cozi și alte coafuri care pot afecta foliculii. Pălăriile nu fac asta, decât dacă sunt prea strâmte sau dacă le porți pentru perioade mai lungi de timp, fără a oferi părului posibilitatea să respire.

purtat palarii cadere par

Așa că puteți purta liniștite pălării în această vară, fără a vă face griji că părul vostru poate fi afectat de acest obicei. Este doar un mit, pe care specialiștii au reușit, din fericire, să îl demonteze.

Cât despre motivele reale care duc la pierderea părului, acestea sunt:

  • anemia
  • menopauza
  • deficiența proteică(sarcină)
  • medicamente
  • pierderi subite de greutate
  • boli autoimune
  • stres excesiv
  • boli cronice
  • folosirea excesivă a produselor de styling

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.