Scapă de stres cu o metodă simplă și deloc costisitoare

Home / Health / Scapă de stres cu o metodă simplă și deloc costisitoare
Scapă de stres cu o metodă simplă și deloc costisitoare

Dacă nu ai timp să te duci la un salon de masaj sau ești într-o perioadă în care ții banii la saltea și nu ai buget prevăzut pentru așa ceva, poți încerca acasă câteva procedee simple care te vor pune pe picioare imediat și vor elimina instant stresul de peste zi. 

Citește și: Patru plante care ajută la eliminarea toxinelor din organism! Le-ai folosit vreodată?

masaj_facial

Atuomasajul este indicat ca și metodă simplă de reducere a stresului și de relaxare a întregului organism. În plus, mișcările pe care le faci pot duce și la tonifierea pielii, dincolo de toate. Iată câteva mișcări simple care te pot ajuta să te relaxezi imediat și îți pot induce o stare de bine.

  • Pune mâinile pe scalp, de o parte și de alta, și apasă pe el, cu mișcări circulare. Așa, vei pune în mișcare circulația sângelui la nivelul capului. Cu vârfurile degetelor, fă mișcări circulare cât mai multe și cât mai dese pe scalp, în diferite regiuni ale acestuia.
  • Aplică puțin ulei pe pe palme și masează ceafa. Începe de la baza acesteia și du-te în sus, apăsând încet
  • Cu uleiul care îți rămâne, masează și gâtul, în cele două laterale, fără a apăsa prea tare. Mișcările trebuie să fie de jos în sus, de preferat.
  • După ce masezi scalpul, ar fi indicat să ajungi și la urechi, pe care poți să le apeși puțin, pe vârfuri, pentru a elimina tensiunea acumulată peste zi.
  • Relaxează-ți capul și umerii. Apleacă-ți capul în față, țineți umerii jos, relaxați, iar cu mâinile masează porțiunea de piele cuprinsă între vârfurile umerilor și baza cefei. Acolo se acumulează tensiunea cel mai mult. Sparge tensiunea, pe care o vei resimți cu siguranță la nivelul degetelor, cu mișcări ferme, apăsând pe mușchii încordați dinspre interior spre exterior.
  • Masează-ți umerii cu mișcări circulare, folosind degetele și întreaga palmă.
  • În partea din față, pe linia dintre umeri, masează cu mișcări semicirculare, de la sfârcuri spre subraț, atât deasupra cât și dedesubtul sânilor. Este perfectă ca și mișcare pentru detensionare și drenaj.
  • Îndinte brațul și masează partea de sus a brațului cu mâna, de sus în jos. Apoi schimbă mișcarea.

Citește și: Totul despre sănătate

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.