Evită pe cât de mult poți aceste piese vestimentare, mai ales vara! O să ne mulțumești!

Home / Fashion / Evită pe cât de mult poți aceste piese vestimentare, mai ales vara! O să ne mulțumești!
Evită pe cât de mult poți aceste piese vestimentare, mai ales vara! O să ne mulțumești!

Când temperaturile trec pragul suportabilității, a-ți face viața mai ușoară devine principalul scop pe care îl ai. Dăm și noi o mână de ajutor, spunându-ți ce piese vestimentare și ce materiale textile sunt de evitat atunci când temperaturile depășesc 30 de grade. Chiar dacă tendințele în modă te împing de la spate să le porți, încearcă să găsești un substitut mai sănătos pentru acele piese vestimentare. Pe lângă faptul că pot cauza iritații, purtatul lor se poate transforma într-un adevărat calvar pentru tine. 

Bluzele și pantalonii de piele

Știm, sunt cele mai cool piese vestimentare, pe care le vezi la toate vedetele, atât de la noi, cât și din afară. Dar înainte de a le purta, gândește-te că una este să fii pe scenă sau pe covorul roșu, unde există un mediu controlat și alta este să te plimbi prin oraș în temperaturi de 40 de grade. Acest tip de piese vestimentare, chiar dacă sunt highly fashionable (foarte la moda) duc la un mare disconfort. Se vor lipi de tine, vei transpira în exces și îți va fi aproape imposibil să le dai jos ulterior. Pielea nu permite aerului să circule și de fapt aceasta este marea problemă!

 Bluzele și rochiile din dantelă

Chiar dacă par foarte…aerisite ca și material, aceste piese vestimentare, la temperaturi ridicate nu fac decât să producă iritații severe pe piele. Faptul că permit aerului să circule rămâne o…iluzie, așa că gândește-te de două ori înainte de a le lua din dulap. Pot cauza și roșeață și mâncărimi, adică o stare acută de disconfort.

Orice piesă vestimentară din poliester

Poliesterul este una dintre cele mai cunoscute materiale sintetice și este folosit la capacitatea sa maximă iarnă. Vara, însă, lucrurile se schimbă, și asta pentru că poliesterul nu absoarbe apa și reține umezeala în țesătură pentru mult timp. Nu este o recomandare bună să porți obiece vestimentare din poliester când temperaturile depășesc 20 de grade. Te vei alege cu iritații.

Rochii, fuste și topuri din satin

Chiar dacă pare răcoros, nu este. La fel ca și în cazul dantelei, este o simplă iluzie. Satinul are o țesătură densă și nu lasă pielea să respire. Menține transpirația în țesătură, iar dacă alegi să îl porți, indiferent de piesa vestimentară aleasă, vei observa că transpiri foarte mult. Infecțiile de diferite tipuri sunt destul de comune în acest caz.

Rochii, pantaloni, fuste și bluze din mătase

Da, este o fibra naturală mătasea, dar reține apa și nu absoarbe transpirația complet, cum o face bumbacul, de exemplu. Plus că se udă foarte repede din cauza transpirației și se crează pete inestetice pe toată întinderea piesei vestimentare purtate. Tot din cauza transpirației, materialul începe să aibă un miros odios. Este predispus către pete la subraț, ca și material, ceea ce afectează țesătura. Nu este un material care să permită aerului să circule și este total nepotrivit pentru vară.