Exerciții care te mențin suplă în vacanță! Simple, dar cu efect maxim de tonifiere pentru abdomen și fund!

Home / Diet and Fitness / Exerciții care te mențin suplă în vacanță! Simple, dar cu efect maxim de tonifiere pentru abdomen și fund!
Exerciții care te mențin suplă în vacanță! Simple, dar cu efect maxim de tonifiere pentru abdomen și fund!

Se apropie concediul și chiar dacă te gândești doar la cum vei sta la soare, într-o locație exotică, poate ar trebui să iei în calcul și cum te vei menține suplă într-o săptămână de relaxare. Sau poate ești deja la mare, ori la munte și nu vrei să te îngrași. Ce trebuie să faci? Nu renunța la rutina ta zilnică de pregătire, ci găsește o metodă ingenioasă de a îmbina utilul și plăcutul, menținându-te suplă chiar și în concediu. Aplică aceste exerciții eficiente și simple, care îți vor tonifia abdomenul, fundul și brațele!

Exercițiile sunt foarte simple și le poți face chiar pe plajă, fără a atrage atenția tuturor. Dacă ți-e teamă cu vei deveni brusc motivul pentru care toți ochii de pe plajă se uită la tine, atunci alege să faci aceste exerciții fie dimineața devreme, fie seara, atunci când plaja este liberă. Vei scăpa astfel de rușinea de a fi văzută antrenându-te pe plajă.

Exercițiul 1exercitiu abdomen

Stai pe spate, cu genunchii îndoiți la 90 de grade și cu picioarele depărtate. Inspiră adânc și ridică șoldurile de la sol, cât de mult poți, fără a-ți arcui spatele. Apoi, cu șoldurile în acea poziție, ia piciorul drept și ridică-l înspre cer sau tavan. Ridică-l și coboară-l de câteva ori, simțind modul în care îți lucrează mușchii abdomenului și ai fundului. Pune piciorul jos și fă aceleași mișcări cu celălalt picior. Repetă de 10 ori pentru fecare picior. Este un exercițiu eficient pentru mușchii abdominali.

Exercițiul 2

Este un exercițiu de cardio foarte bun, care te va ajuta să îți tonifici abdomenul, în primul rând și mușchii picioarelor. Mișcarea este similară celei pe care o faci pe pârtia de ski, așa că nu ar trebui să îți dea foarte mari bătăi de cap. Dar cum nu prea poți ajunge la ski, poți facce acest exercițiu pe plajă, în nisip. Începe prin a sta în picioarele, cu picioarele depărtate și vârfurile orientate direcția față. Îndoaie genunchii, ca într-o genoflexiune, fără a ridica călcâiele de pe sol. Trage aer adânc în piept și pe expirație, folosește-te de puterea mușchilor de la picioare pentru a face o săritură în aer. Încearcă să aterizezi ușor pe picioare, pentru a nu produce accidentări, entorse, luxații. Repetă de 20 de ori mișcarea.

 Exercițiul 3

Ai nevoie pentru el de o bandă elastică rezistentă. Leagă banda în jurul gleznelor, pentru a crea puțină tensiune. Stând pe o parte, ridică piciorul de deasupra cât de sus poți, fără a mișca restul corpului. Fă 15 de astfel de mișcări și revin-o în poziția inițială. Repetă și pentru cealaltă parte. Fă trei astfel de seturi.