Fă acneea să dispară cu aceste 4 suplimente alimentare! Nu vei mai avea probleme de acum înainte!

Home / Beauty Tips / Fă acneea să dispară cu aceste 4 suplimente alimentare! Nu vei mai avea probleme de acum înainte!
Fă acneea să dispară cu aceste 4 suplimente alimentare! Nu vei mai avea probleme de acum înainte!

Cele mai multe produse de acnee scapă tenul de excesul de ulei și curăță porii pentru a reduce inflamația. Dar, oricât de îndreptățite ar putea părea acele produse, trebuie să ținem minte că acneea, de cele mai multe ori, nu este o problemă de suprafață. Uite ce suplimente ai putea lua pentru a scăpa de ea definitiv! 

De fapt, conform Academiei Americane de Dermatologie, igiena precară și tenul gras nu sunt de vină de fiecare dată pentru apariția acneei.Mai degrabă, aceasta este o problemă alimentată de ceva un pic mai complicat, cum ar fi un dezechilibru hormonal. Potrivit lui Alisa Vitti, expert și de autor al best-seller-ului WomanCode, dezechilibrul hormonal de vina pentru acnee este cauzat de microbii din intestine și substanțe nutritive ale pielii epuizate. Din fericire, aceste probleme pot fi corectate cu ușurință prin utilizarea compușilor naturali. Uite care sunt suplimentele care tratează acneea.

Citește și Acest exercițiu este mai eficient decât o mie de abdomene

Omega 3

Acizi grași omega-3, frecvent întâlniți în suplimente de ulei de pește, încurajează creșterea microbilor sănătoși în intestin. Acest lucru ajută la ameliorarea acneei prin ceea ce este cunoscut sub numele de axa „intestin-creier-piele”. În esență, microbii din intestin au un efect major asupra hormonilor organismului, care afectează atât sănătatea mintală, cât și sănătatea pielii.

Probioticele

Probiotice mențin bacteriile intestinale în linie, reducând cantitatea de microbi. Ele conferă, de asemenea, substanțe nutritive pielii, care o întăresc și îi cresc imunitatea. S-au dovedit utile pentru cei care suferă de acnee. În plus de a fi găsite în suplimentele, probiotice pot fi găsite în produsele alimentare, cum ar fi iaurt și varză acră.

Zinc

Cercetătorii au descoperit că majoritatea persoanelor care suferă de acnee au o cantitate foarte mică de zinc în organism. Într-un studiu, cei care suferă de acnee care au primit suplimente de zinc au înregistrat o scădere de 49,8% a numărului total al acestora. Unul dintre motivele pentru care zincul este atât de eficient este capacitatea sa de a reduce efectul hormonilor asupra pielii.

Vitamina B

Vitamina B este esențială pentru menținerea sănătății pielii. Ea contracarează daune radicalii liber, care sunt parțial de vină pentru acnee.Vitamina B, de asemenea, reduce cantitatea de csebum, care este produs ca urmare a unui vârf hormonal.Suplimentele de vitamina B, de asemenea, ajută la o serie de alte domenii, inclusiv sănătatea mintală.

Nu aveți nevoie să vă spălați pe față cu substanțe chimice pentru a combate acneea. Cu ajutorul câtorva suplimente naturale, vei fi chiar pe drumul spre o mai bună, mai sănătos și mai fericită viață.