Faci mult sport, dar nu slăbești? Ia vezi dacă execuți antrenamentul potrivit pentru tine

Home / Diet and Fitness / Faci mult sport, dar nu slăbești? Ia vezi dacă execuți antrenamentul potrivit pentru tine
Faci mult sport, dar nu slăbești? Ia vezi dacă execuți antrenamentul potrivit pentru tine

Să fim sincere. Nu întotdeauna antrenamentele pe care le faci dau roade, asta fie pentru că nu ți se potrivesc exercițiile, fie pentru că organismul tău opune rezistență schimbării și te împiedică să vezi vreun rezultat. Fie că vorbim de alergat, fitness, cardio, yoga sau alte tehnici de modelare a corpului, exercițiile se pot dovedi a fi ineficiente. Aici intervine măna de ajutor oferită de Elli.ro, care îți spune cum îți poți da seama cât de bine funcționează antrenamentul tău. Fii atentă la semne!

Citește și: Patru metode care te scapă de celulită! Știai de ele?

Sunt câteva semne care îți dau de înțeles că antrenamentul pe care îl faci este cu adevărat potrivit și eficient atunci când vine vorba de modelarea corpului sau de slăbit. semnele după care trebuie să te uiți sunt următoarele:

Îți forțezi limitele

Nu ți s-a întâmplat asta până acum, să îți dorești să îți forțezi limitele atunci când vine vorba de antrenamentul zilnic sau săptămânal pe care îl faci. Vrei să încerci lucruri noi, să faci lucruri noi, să experimentezi tot felul de aparate și exerciții, de care până acum îți era teamă. Acesta este un semn că ești pe drumul cel bun și că ai învins rezistența corpului tău. Practic, ai ieșit din zona de confort!

Te focusezi pe calitate

Dacă la început, cantitatea era cea care conta cel mai mult, numărul de abdomene, numărul de genoflexiuni, cât timp alergi pe bandă și lista poate continua, acum te focusezi pe calitate. Adică, pe cât de corect faci exercițiile respective și pe modul în care reacționează corpul la ele, dacă resimți schimbări, dacă simți mușchi încordați și tensionați acolo unde trebuie. Nu îți mai place să faci antrenamente lungi și plictisitoare, pentru că știi că nu mai ai nevoie de ele. Acum, încerci să obții maximum de rezultat din minimum de exerciții sau timp. foarte bine!

Dormi ca un bebeluș

Dacă exercițiile sau antrenamentele sunt făcute corespunzător, atunci corpul tău va resimți asta. Adică, pe scurt, vei dormi ca un bebeluș și nu vei mai avea probleme cu insomniile. Asta pentru că exercițiile fizice merg mână în mână cu somnul. Acest lucru îți va întări și sistemul imunitar, dincolo de toate.

Schimbi metodele de lucru

Din nou, acesta este un lucru de admirat. Constant, cauți să îmbunătățești metoda, pentru a obține maxim de rezultate. Azi la yoga, mâine la alergat, poimâine la sala de forță. Cauți să diversifici și să nu lași niciun mușchi neutilizat la nivelul corpului tău. Ceea ce nu poate fi decât demn de apreciat. Continuă tot așa!