Fasolea verde, tonicul de care ai nevoie în această vară! Iată ce beneficii poți avea

Home / Health / Fasolea verde, tonicul de care ai nevoie în această vară! Iată ce beneficii poți avea
Fasolea verde, tonicul de care ai nevoie în această vară! Iată ce beneficii poți avea
Fasolea verde nu se numără cu siguranță printre legumele tale preferate, mai ales acum, când oferta este atât de diversificată. Însă dacă vrei să te energizezi pentru restul zilei, atunci ar fi indicat să o încerci! Fasolea verde are multiple beneficii asupra organismului, fiind o bogată sursă de vitamine și minerale! Uite câteva motive pentru care ar trebui să începi să o consumi!

Citește și: Zmeura te scapă de diabet și bolile de piele

Fasolea verde este o surbă bogată de vitamina C și complexul de vitamine B, precum și de minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, nichel, litiu, cobalt și fier. Are și foarte mulți aminoacizi, fiind una dintre legumele ”mâncătoare de zahăr”. Poate fi considerată un remediu eficient, datorită proprietăților sale pentru diabet, afecțiuni renale, pumonare, oculare, fiind indicată și persoanelor care se află în convalescență.
Consumă fasole verde dacă ai deficit de fier
O salată de fasole verde atunci când ai deficit de fier este exact ceea ce ai nevoie. Aceasta are de două ori mai mult fier decât spanacul, fiind supranumită și ”carnea săracului”.
Fasolea verde slăbește
Dacă vrei să slăbești, atunci fasolea verde este exact alimentul de care ai nevoie. Ceea ce mai trebuie să știi este că preparatele din fasole verde au și un profund efect diuretic, ajutând la eliminarea apei din organism.
Magneziu din plin
Pe lângă fier, fasolea verde mai conține și magneziu, 28 mb/100 g. Magneziul este cel care ajută la menținerea echilibrului psihic și emoțional, prevenind și tratând depresia și anxietatea.
Complexul de vitamine B previn osteoporoza
Fasolea verde previne și apariția osteoporozei, prin complexul de vitamina B pe care îl conține. Studiile efectuate de specialiştii de la Academia Română, Secţia Medicală arată că persoanele care au consumat multă fasole verde în tinereţe şi la vârste adulte au un ric foarte mic  de a face osteoporoză.
În concluzie, fasolea verde poate fi exact alimentul de care ai nevoie pentru a slăbi și pentru a te menține sănătoasă!