Fii la modă și poartă culori îndrăznețe! Cu ce trebuie să te îmbraci ca să fii în tendințe

Home / Fashion / Fii la modă și poartă culori îndrăznețe! Cu ce trebuie să te îmbraci ca să fii în tendințe
Fii la modă și poartă culori îndrăznețe! Cu ce trebuie să te îmbraci ca să fii în tendințe

Culorile îndrăznețe te scot întotdeauna din anonimat, fie că ești pe stradă, la muncă sau la un eveniment. Și pe lângă acest lucru, îți dau un alt tonus, îți ridică moralul și îți dau mult mai multă încredere în tine. În plus, te ajută să își dai seama ce îți place să porți și ce culori ți se potrivesc. Mai mult decât atât, este și recomandarea stiliștilor, dincolo de culorile pastel, care prind foarte bine în sezonul de primăvară-vară.

Oferta din care poți alege este diversificată, de la cămăși, tricouri, fuste, până la încălțări care sunt colorate și pot atrage atenția pe stradă, prin însăși nuanța lor. Este suficient dacă alegi un singur obiect vestimentar pentru a-ți înviora ținuta, pentru că regula de bază în vestimentație rămâne ăn vigoare și în acest caz: ce este prea mult strică.

Culorile au și ele un simbolism și o însemnătate, iar alegerea lor ține de o abilitate pe care o dezvolți în timp. Dar nu îți face griji, totul ține de practică și de documentare. Iată care sunt variantele de culori din care poți alege și care îți pot pune personalitatea în evidență.

Galben

Contrar părerii general împărtășite, galbenul nu este culoarea persoanelor geloase, ci a persoanelor puternice. Este intens, amplu și orbitor, fiind greu de stins. Poate fi asociat cu razele soarelui. Ca și efecte, stimulează sistemul nervos central, îmbunătățește tonusul și ne face să ne simțim bine. Conferă stăpânire de sine și mărește autocontrolul. Poți alege din o multitudine de nuanțte, de la galben pal, până la galben intens, aproape de fosforescent. Cu cât nuanța este mai intensă însă, cu atât mărimea obiectului vestimentar trebuie să scadă. Adică, dacă se apropie de fosforescent, îl poți reduce la o pereche de încălțări. O rochie într-un galben intens trebuie spartă cu nuanțe neutre, care să nu deranjeze ochiul. Iar un cardigan în această nuanță poate fi combinat cu un alt obiect vestimentar, în nuanțe de gri sau chiar alb.

Violet

În ultima perioadă, culoarea mov/violet a început să apară din ce în ce mai mult și să fie utilizată din ce în ce mai mult în obiectele vestimentare. Chiar și la nivelul nuanțelor părului. Violetul scoate și el din anonimat, în funcție de intensitatea lui. În general, violet este o nuanță regală, o culoare a măsurii, a ascultării și a cumpătării. În plus, se spune că te apropie de Divinitate odată ce o porți. Violetul este înzestrat cu cea mai intensă putere electro-chimică, fiind stimulator pentru sistemul nervos. Hrănește și energizează, de aceea atunci când o privești simți imediat o stare de relaxare și de liniște. Nu este o culoare agasantă și este potrivită în general pentru orice tip  de personalitate.

Poți alege rochii violet aprins sau chiar bluze, care să îți confere feminitate și rafinament. Dacă ai o personalitate puternică, ești curajoasă și îndrăzneață, poți alege ca părul să fie în nuanțe de violet. Sunt reflectate frumos de soare și îți asigură o poziție privilegiată într-un grup mai mare. E adevărat, trebuie să fii pregătită să porți o asemea culoare, mai ales dacă este în nuanțe aprinse.

Roz

Roz este culoarea iubirii, a iubirii pure, nu pasionale. În general, persoanele care simt nevoia de iubire sau au o deficiență la acest capitol, compensează vestimentar cu această nuanță. Poți încerca de la roz pal până la roz aprins, dacă te simți suficient de curajoasă. Fiind o culoare jucăușă și copilăroasă, poate fi combinată și cu alte nuanțe din aceeași gamă: turcoaz, galben, bleu, pentru a-ți crește aproape instantaneu tonusul. Folosită des, ea înbunătățește relațiile cu ceilalți și întărește energia personală, sporește motivația și aduce credința că orice este posibil.

Orice nuanță asau culoare ai alege dintre cele de mai sus, trebuie în continuare să ții cont de principalele reguli vestimentare, care te pot ajuta să construiești un outfit perfect.

  •  Nuanțele închise subțiază corpul, în timp ce tonurile deschise luminează și creează impresia de volum.
  • Nu purta mai mult de trei culori diferite, ținuta va deveni prea încărcată
  • Negru și alb nu sunt considerate culori. Deci, pot fi asociate cuorice altă culoare, fără probleme
  • Nuanțele vii, aprinse sunt potrivite pentru partea de sus a corpului. Ele luminează tenul și fața.
  • Evită prea multe lungimi sau tăieturi pe ținută, îți pot tăia din înălțime