Folosește aceste ingrediente și vei scăpa de vergeturi

Home / Beauty Tips / Folosește aceste ingrediente și vei scăpa de vergeturi
Folosește aceste ingrediente și vei scăpa de vergeturi

Vergeturile sunt probabil unele dintre cele mai inestetice și deranjante semne pe care le poate avea o femeie. Ele afectează cu predonderență partea de sus a picioarelor și apar odată cu slăbitul brusc, fiind vizibile la nivelul abdomenului, șoldurilor și sânilor. Dar soluții pentru ștergerea vergeturilor există și tot în farmacia naturistă se găsesc! Iată ce trebuie să folosești dacă vrei să nu mai ai vergeturi. 

Citește și: Vrei un păr frumos și bogat? Atunci ar trebui să folosești aceste două vitamine!

Este foarte important de știut, înainte de toate, că pentru a preveni apariția vergeturilor, pielea trebuie să fie constant intens hidratată, iar regimul alimentar să fie unul sănătos, bogat în fructe și legume. Dacă au culoarea albă, asta înseamnă că vergeturile sunt cicatrizate, ceea ce înseamnă că nu mai dispar total de pe piele. Dar dacă au culoarea roșie, atunci cu siguranță oricare din remediile naturale de mai jos le pot șterge.

Unt de shea

Fiind foarte bogat în vitaminele A și E, untul de shea ajută la refacerea celulelor pielii, dar și la îmbunătățirea circulației sângelui. El hidratează excelent pielea uscată și o ajută să se refacă după ce fibrele de colagen s-au rupt.

Ulei de migdale

O sursă foarte bogată de acizi grași, care se poate găsi în toate magazinele naturiste și este recomandat tuturor celor care vor deveni mame, mai ales din punctul de vedere al prevenirii vergeturilor. Uleiul de migdale mai este și un bun antiinflamator, care se potrivește oricărui tip de piele.

Aloe vera

Gelul de aloe vera ar fi ideal să fie amestecat cu vitamina E și vitamina A pentru maxim de eficiență. Odată ce obții un amestec din aceste 2 uleiuri și alor vera, poți începe să o aplici pe zonele afectate. Lasă să acționeze pentru 10-15 minute și clătește cu apă călduță.

Unt de cacao

Untul de cacao este și el eficient împotriva vergeturilor. Aplică unt de cacao de două pe zi pe zonele afectate și după 2 luni de zile, vergeturile abia vor mai fi vizibile. Aplică-l pe piele în fiecare zi și vei scăpa defitiniv de grija vergeturilor.

Amestec avocado, ulei de migdale și ulei de jojoba

Pune într-un bol o jumătate de avocado copr sau o lingură de ulei de avocado cu 2 linguri de ulei de migdale și 2 linguri de ulei de jojiba, precum și câteva linguri de ulei esențial de lavandă. Aplică amestecul pe zonele afectate, iar în scurt timp nici nu vei mai avea vergeturi.

Albușurile de ou cu ulei de măsline, sucul de castraveți, sucul de cartofi, sucul de lămâie mai sunt alte remedii eficiente împotriva vergeturilor. Încearcă ce îți place și ce ți se potrivește!