Planta care îți șterge efectiv ridurile de pe chip! Îți lasă fața ca la 20 de ani!

Home / Beauty Tips / Planta care îți șterge efectiv ridurile de pe chip! Îți lasă fața ca la 20 de ani!
Planta care îți șterge efectiv ridurile de pe chip! Îți lasă fața ca la 20 de ani!

Riduri, riduri, riduri. Este tot ceea ce vezi atunci când te uiți în oglindă, mai ales de când ai împlinit 30 de ani. Știi că ar fi cazul să iei niște creme pentru ștergerea ridurilor, dar parcă vrei să rămâni la tratamentele naturiste, care ți te spar mult mai eficiente. Unul dintre ingredientele care te pot ajuta în lupta împotriva ridurilor sunt frunzele de guava, bogate în antioxidanți, care se pare că fac minuni asupra tenului și luptă eficient împotriva îmbătrânirii premature.

Guava, mai exact frunzele te guava, te pot ajuta să scapi de ridurile de pe față. Fiind bogate în antioxidanți, ele sunt perfecte pentru o rutină zilnică, pe care să o urmezi cu sfințenie .Antioxidanții conținuți de frunze ajută la combaterea radicalilor liberi, care pot afecta structura celulară. Vitamina C stimulează producția de colagen și elastină, proteine care îți mențin pielea fermă și elastică. Proprietățile astringente îmbunătățesc textura pielii și o protejează de efectele nocive ale ultravioletelor.

Guava are un con’inut foarte mare de vitamina A și C, iar un fruct de guava conține de 4 ori mai multă vitamina C decât o portocală și de 10 ori mai multă vitamina A decât o lămâie. Mai conține și vitamina B2, E și K, fibre, calciu, cupru, magneziu, fosfor și potasiu. Cum să nu fie eficientă în tratarea ridurilor? Rezultatele vor fi pe măsură dacă folosești frunze de guava. În plus, un studiu a arătat că frunzele au mult mai mulți nutrienți decât fructul în sine, care ajută tenul enorm.

Frunzele de guava sunt foarte bune pentru față
Frunzele de guava sunt foarte bune pentru față

Cum să folosești frunzele pentru riduri?

Se iau câteva frunze de guava. Se strivesc și se adaugă într-un recipient cu apă clocotită. Se lasă frunzele până când apa devine maronie la culoare și pare concentrată. Lasă soluția să se răcească și aplic-o pe față folosind o dischetă demachiantă, pe zonele cu riduri. Lasă să acționeze vreme de 15 minute, după care spală-te pe față cu apă plată (nu de la robinet). Repetă această rutină de câteva ori pe săptămână, dacă vrei ca ridurile să dispară de pe față.

Guava tratează acneea și dermatitele

Guava și frunzele de guava sunt excelente nu numai pentru ștergerea ridurilor, dar și pentru tratarea acneei. Un studiu publicat în Jurnalul American de medicină chineză atestă faptul că frunzele de guava au proprietăți antibacteriene și sunt extrem de puternice în anihilarea bacteriilor care duc la apariția acneei. Are și proprietăți antiinflamatorii, care ajută la calmarea pielii și la prevenirea apariției coșurilor. Având și proprietăți antialergice, frunzele de guava împiedică producția de histamine, cele care cauzează apariția iritațiilor și a dermatitelor. Fiind și antiinflamatorii, acestea ajută la reducerea roșeții de pe față și a mâncărimilor.