Frunzele de mango, sănătate curată la casa omului! Elli.ro îți spune pentru ce să le folosești!

Home / Health / Frunzele de mango, sănătate curată la casa omului! Elli.ro îți spune pentru ce să le folosești!
Frunzele de mango, sănătate curată la casa omului! Elli.ro îți spune pentru ce să le folosești!

Cine nu a gustat fructele absolut delicioase de mango până acum? Cu siguranță, toată lumea a făcut asta. Însă probabil foarte puțini dintre voi știu că fructul nu este singurul care are beneficii pentru sănătate. Frunzele de mango au și ele indicații terapeutice și sunt folosite pentru a ameliora sau vindeca diferite afecțiuni! Tot ceea ce trebuie să faci este să le fierbi și să consumi acea apă! Uite pentru ce sunt bune frunzele de mango și cât se bine îți fac!

Fructul de mango este bogat în vitamina C, minerale, fibre dietetice și antioxidanți, ceea ce îl fac fructul perfect pentru p dietă sau pentru o alimentație sănătoasă. Dar frunzele de mango nu sunt nici ele departe. Acestea sunt o sursă bogată de vitamina A, B și C, fiind foarte bogate în flavonoide și fenoli.

Uite ce tratează frunzele de mango, odată consumate sub formă de ceai!

Ai diabet? Fierbe aceste frunze și te vei vindeca fără medicamente!

Remediu pentru afecțiuni respiratorii

Ceaiul din frunze uscate de mango este un tonic pulmonar excelent și poate trate o mulțime de afecțiuni pulmonare, cum ar fi infecții bronșită sau răceală. Așa că uită de toate acele medicamente scumpe atunci când ești răcită și alege să folosești în schimb varianta naturală pentru toate acestea. Cu siguranță nu vei avea nimic de pierdut! Ba chiar mai mult, tusea, durerea în gât și laringita vor dispărea instant!

Normalizează tensiunea arterială

Exact, ai citit bine! Ceaiul din frunze tinere de mango normalizează tensiunea arterială și scade riscul de a face atac de cord sau accident vascular cerebral. Atenție, doar frunzele tinere de mango au proprietăți hipotensive, nu și cele mature, așa că mare grijă cum le alegi!

Dizolvă pietrele la rinichi

Pietrele la rinichi sunt foarte dureroase și puține sunt remediile naturiste care chiar funcționează. Ceea ce trebuie să faci este să lași frunzele uscate de mango (sau pulberea) la macerat, în apă, peste noapte și apoi să bei lichidul strecurat. Acesta îți va dizolva instant pietrele la rinichi.

Frunzele de mango, remediu pentru diabet

Tot frunzele tinere de mango conțin antociani, substanțe care pot ajuta la tratarea diabetului zaharat în fază incipientă. De asemenea, ele vindecă și două complicații ceva mai grave care afectează ochii și vasele de sânge la persoanele care suferă de diabet. Pentru aceasta, este indicat să se consume frunze de mango uscate, pulbere, sunt formă de ceai.