Prepară o delicioasă rețetă: gogoși din flori de salcâm

Home / Lifestyle / Prepară o delicioasă rețetă: gogoși din flori de salcâm
Prepară o delicioasă rețetă: gogoși din flori de salcâm

Gogoșile din flori de salcâm nu sunt o rețetă la care să apeleze toată lumea. Foarte puțini sunt cei care o cunosc, iar cei care au încercat-o nu se mai pot despărți de ea, atât de bune sunt florile de salcâm trase în aluat! Aceasta este o rețetă pe care merită să o încerci, chiar dacă la prima vedere ți se pare ușor ciudată. 

Citește și: Nu vei mai strecura niciodată pastele prin sită după ce vei urmări acest video

Bliniile de salcâm sau gogoșile de salcâm sunt flori,cufundate în baie de ulei încins. Ele se mai numesc și frigănele, unii le mai spun tempura, după numele japonez. Bliniile însă, ca și termen, reprezintă un fel de mâncare făcut dintr-un aluat de clătite, fiind preluat și păstrat din limba slavă.  Bliniile de salcăm se fac ușor și sunt atât de delicioase, încât creează dependență!

Ingrediente:

  • 250 gr de făină (o cană)
  • 200 gr lapte integral
  • 150 gr bere albă neflitrată
  • 50 gr zahăr (2 linguri)
  • 2 ouă de țară
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 lingură rom bun
  • 1 linguriță sare

Preparare:

Înainte de a începe să gătiți propriu zis, aveți grijă să pregătiți următoarele: un tuci în care ați pus la încins ulei de rapiță, un platou acoperit cu mai multe straturi de hârtie, pe care veți pune gogoșile de salcâm și un clește sau o pensetă de bucătărie pentru a scoate gogoșicile din ulei. Toate ingredientele se amestecă într-un bol mare, până la omogenizare, cu un tel. Pe rând, florile de salcâm se scufundă în aluat, se scurg(aveți mare grijă să nu mai picure), apoi se introduc în baia de ulei încins. Se țin puțin pe o parte, apoi se întorc pe cealaltă, important este să se rumenească frumos. Este nevoie doar de câteva minute pentru asta, atât pentru o parte, cât și pentru cealaltă. La final, se scot pe platoul pregătit dinainte și acoperit cu hârtie de bucătărie absorbantă, pentru a trage uleiul din bliniile de salcâm.

Poate ieși și un lighean întreg de blinii. Mare atenție la ele însă, pentru că au un conținut caloric ridicat. Le puteți servi cu pudră pe deasupra  sau cu înghețată, pentru a oferi un efect răcoros asupra preparatului.

Citește și: Totul despre Rețete Culinare

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.