Gustos de te lingi pe degete! Cum să faci ketchup de casă în doar 2 minute!

Home / Lifestyle / Gustos de te lingi pe degete! Cum să faci ketchup de casă în doar 2 minute!
Gustos de te lingi pe degete! Cum să faci ketchup de casă în doar 2 minute!

Unul dintre cele mai populare sosuri la mese este cel de ketchup, care a fost subiectul multor dezbateri în ultima vreme. Și anume, există tot mai multe dovezi care atestă faptul că dacă consumi ketchup luat din magazin, asta poate pune foarte grav sănătatea în pericol, din cauza ingredientelor pe care le conține, cum ar fi siropul de porumb bogat în fructoză (HFCS), precum și un număr de amelioratori de gust, care sunt toxici pentru organism. Dar acum îți poți prepara acasă propriul ketchup sănătos, pentru a evita ingerarea suplimentară de chimicale! Iată cum se face! 


Cele mai multe variante de ketchup conțin foarte mult zahăr și nu au nicio valoarea nutritivă reală. Mai mult decât atât, chiar și soiurile organice conțin anumite ingrediente discutabile. În ceea ce privește HFCS, mulți oameni nu știu că acest zahăr extrem de rafinat, care este mai ieftin decât zahărul normal, este frecvent utilizat pentru a prelungi durata de depozitare a produselor alimentare procesate.

Cina este servită într-un dovleac umplut! Ai încerca vreuna din aceste rețete?

Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la a consuma ketchup, ci doar că trebuie să îl înlocuiești pe cel din magazin cu varianta lui mai sănătoasă, și anume cea făcută în casă de tine. Dacă ești de părere că acest lucru este complicat, greșești, este cât se poate de simplu și rapid. În doar 2 minute ketchup-ul de casă este gata.

Ingrediente:

  • 1 ceașcă de pastă de tomate organică
  • ¼ cană de apă
  • 1 lingură oțet de cidru de mere
  • 1 lingură miere crudă
  • ½ linguriță sare de mare
  • ¼ linguriță muştar

Singurul lucru pe care il faci este să amesteci toate ingredientele într-un castron și să le adaugi la salată, paste sau pizza. Poftă bună!