Ia-ți o vacanță! Sejur de vis în Punta Cana. Te așteaptă o întreagă aventură

Home / Lifestyle / Ia-ți o vacanță! Sejur de vis în Punta Cana. Te așteaptă o întreagă aventură
Ia-ți o vacanță! Sejur de vis în Punta Cana. Te așteaptă o întreagă aventură

Cum sună o vacanță sub un soare arzător, pe un nisip fin și lângă o mare turcoaz? O vacanță în care să nu faci altceva decât să te bucuri de soare, de scuba diving, rafting, plimbări cu elicopterul și aventuri pe ocean? Asta pe lângă a sta liniștit, într-un baldachin, în timp ce savurezi un cocktail rece sau un bol mare de fructe exotice? Știm, sună bine! Pentru asta, poți vizita Punta Cana, în Republica Dominicană. Chiar dacă este relativ departe, nimic nu mai contează atunci când vine vorba de concediul perfect, într-o locație paradisiacă. 

Punta Cana, Republica Dominicană este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță. Cu o populație de doar 100.000 de locuitori și o climă tropicală, Punta Cana este animată din decembrie până în aprilie, când este sezonul de vârf. Atunci, prețurile cresc veritiginos la hoteluri și unități de acomodare, scăzând la începutul verii și al toamnei. În Punta Cana se vorbește spaniola și engleza, așa că nu îți face probleme că nu te vei înțelege cu oamenii de acolo.

Dacă ajungi în Punta Cana, nu te vei plictisi cu siguranță. Este o locație atât de ofertantă, încât abia vei avea timp să respiri. Asta dacă nu preferi să te scalzi sub razele soarelui tropical, printre palmieri, bineînțeles.

Ce să vizitezi?

  • Santo Domingo: Este prima așezare europeană din emisfera vestică. Locația își păstrează  moștenirea colonială de mai bine de 5 secole, drept pentru care figurează pe lista UNESCO. Aici poți vizita prima catedrală construită în America sau Alcatraz de Colon, palatul în care a trăit Diego, fiul lui Christopher Columb.
  • Altos de Chavon: Un adevărat sat al artiștilor, care aduce cu un oraș mediteranean din secolul al XVI-lea. O adevărate încântare pentru ochii privitorilor, al tuturor celor care ajung aici. Satul este așezat pe o colină, cu o vedere superbă asupra râului Chavon.  Aici poți găsi un amfiteatru cu o capacitate de 5000 de locuri, unde se țin tot felul de evenimente, un muzeu, galerii , restaurante și o sumedenie de studiouri ale artiștilor, pe care îi poți vedea la lucru.
  • Bavaro Safari: Una dintre cele mai căutate tipuri de safari din Republica Dominicană, pentru toți cei care ajung aici. Pe timp de zi, poți vizita casele tradiționale din Republica Dominicană, plantațiile de zahăr și poți călări pe malul mării.
  • Insula Saona: Aici este Parcul Național del Este, una dintre cele mai mari rezervații naturale. Ca și activități, nu prea ai multe de făcut aici, decât de vizitat și admirat împrejurimile spectaculoase: nisipul fin și alb, vegetația luxuriantă, apele turcoaz din care mai ”răsar” delfini, din când în când.
  • Parcul Manati: Pentru iubitorii de animale, acest parc este locul perfect! Aici se întâlnesc unele dintre cele mai exotice specii de pești, cai papagali și plante, printre care și orhidee. Poți inota cu delfinii, chiar.

Ce poți face?

  • Scape Park- Scape Park este un parc tematic cu numeroase atracții pentru iubitorii de adrenalină. Poți face rafting sau alt tip de activități care să te solicite fizic, dar care să îți permită în același timp să admiri și peisajul.
  • Marinarium: Este un parc acvatic unic, unde poți face snorkeling sau te poți răsfăța într-o  piscină naturală în mijlocul oceanului.
  • Tururi acvatice : Plimbări spectaculoase și pline de adrenalină cu barca sunt ingredientul perfect pentru o vacanță reușită! Echipamentul de snorkeling este inclus.
  • Scuba diving: Este un tur unic al oceanului, așa că nu trebuie să îl ratezi! Poți explora fundul oceanului în cel mai inedit mod cu puțintă și poți avea șansa unică de a vedea recifurile de corali. Nu ai nevoie de nicio certificare pentru asta. Cel puțin, nu acolo.
  • Tururi cu elicopterul: Dacă ai admirat suficient Punta Cana de jos, poate că este momentul să schimbi perspectiva și să alegi o plimbare cu elicopterul. Cu siguranță vei avea ce să vezi.