Când este recomandat să-ți începi viața sexuală? Medicii avertizează că lipsa sexului declanșează boli în organism

Home / Health / Când este recomandat să-ți începi viața sexuală? Medicii avertizează că lipsa sexului declanșează boli în organism
Când este recomandat să-ți începi viața sexuală? Medicii avertizează că lipsa sexului declanșează boli în organism

Medicii recomandă ca tinerii să nu-și înceapă viața sexuală mult prea devreme, deoarece se pot îmbolnăvi de diferite boli cu transmitere sexuală, dar și de o tulburare psihică, experiența nefiind plăcută pentru mulți dintre adolescenți. Cea mai bună perioadă pentru a începe activitatea sexuală este 18-22 de ani, vârsta la care organismul s-a dezvoltat suficient.

SUFERI DE ACNEE? MEDICII DERMATOLOGII OFERĂ CONSULTAȚII GRATUITE PENTRU TRATAREA COȘURILOR DE PE FAȚĂ

Dacă amâni începerea vieții sexuale este posibil ca organismul tău să nu mai funcționeze normal. Spre exemple, femeile care sunt încă virgine la 22-24 de ani se pot confrunta cu disfuncții ovariene precum chisturile, ori cu probleme dermatologice severe (apariția acneei).

Sexul este important atât pentru femei, cât și pentru bărbați, pentru a mențione o viață sănătoasă
Sexul este important atât pentru femei, cât și pentru bărbați, pentru a menține o viață sănătoasă

În cazul bărbaţilor care îți încep viața sexuală târziu, aceștia se pot confrunta cu tulburări de ejaculare. „Activitatea sexuală stimulează secreţia de prostoglandină, care asigură funcţionarea normală a întregului lanţ hormonal hipotalamus-hipofiză-ovar. Sub acţiunea hormonilor hipofizari, ovarele secretă hormoni sexuali: estrogen şi progesteron, care trec în sânge şi acţionează asupra organelor genitale. În lipsa unei activităţi sexuale, acest lanţ se întrerupe şi pot apărea dereglări hormonale. Cele mai frecvente sunt chisturile ovariene şi acneea. În cazul bărbaţilor, lanţul hormonal este mai puţin afectat, dacă luăm în calcul şi stimularea mecanică”, explică dr. Ciprian Pop, medic ginecolog-obstetrician.

REȚETA CARE TE VA AJUTA SĂ SCAPI DE DURERILE REUMATICE, OASE ȘI INFLAMAȚIILE DIN CORP
De ce îți încep unele persoane viața sexuală târziu

„Există patru categorii de virgini întârziaţi: tinerii cu o concentraţie scăzută de hormoni sexuali, persoanele care au probleme psihice specifice adolescenţei, cei care suferă de anxietate sau fobie socială şi cei care au primit o educaţie rigidă, în special fetele. Lor le este frică se abandoneze şi ajung să sufere de frigiditate”, atrage atenţia dr.Roxana Mischianu, medic psihiatru şi sexolog.

„Un pacient care are tulburări endocrine, de exemplu hipogonadism sau dezvoltarea lui este întârziată, poate că nu este atractiv sexual îndeajuns. De aceea, îşi pierde virginitatea târziu”, susține endocrinologul Dan Pereţianu.

Dacă v-a plăcut acest articol îl puteți distribui pe Facebook