Iată care sunt cele mai liniștite plaje de pe litoralul românesc

Home / Lifestyle / Iată care sunt cele mai liniștite plaje de pe litoralul românesc
Iată care sunt cele mai liniștite plaje de pe litoralul românesc

Dacă te-ai plictisit de aglomerația și de muzica dată prea tare din locațiile obișnuite de plajă și vrei să te reculegi puțin, atunci venim cu o serie de recomandări pentru tine, care îți vor salva cu siguranță concediul. Chiar dacu sunt situate tot pe litoralul românesc, există câteva locații de plajă care te pot ajuta să te relaxezi aproape imediat. Sunt relativ ferite de ochii curioșilor,iar aici auzi numai zgomotul mării și al pescărușilor!

Citește și: Cele mai frumoase destinații de vacanță! Uite unde trebuie să îți faci concediul!

Ai ajuns pe litoralul românesc, dar vrei doar puțină liniște, mai ales că ai veni și cu cei mici, de data asta. Așa că ai vre o porțiune liniștită de plajă, care să fie amenajată și pentru copii și unde apa să nu fie atât de adâncă. Ultimul criteriu ar fi de dorit, dar știi că nu îl poți găsi prea repede. Sunt câteva porțiuni de plajaă  pe litoralul românesc unde muzica nu te va deranja, iar tu te vei putea relaxa alături de cei dragi. Iată care sunt propunerile noastre.

Plaja Tuzla

Plaja Tuzla nu este la îndemână, asta pentru că este destul de greu de ajuns la ea. Este o plajă atipică, stâncoasă, iar pentru a ajunge aici trebuie să treci peste un drum de țară care te va zgudui destul de tare. Apoi, mașina trebuie să o parchezi sus, pentru că nu vei reuși să cobori pe terenul stâncos cu ea. Pe stânga și pe drapta vei vedea foarte multe căbănuțe de vacanță pe care localnicii și le-au făcut, pentru a se bucura de fiecare răsărit. Odată ajuns pe plajă, vei observa două lucruri: aici nu este nici tipenie de om, iar apa este turcoaz. Da, turcoaz. Este atât de curată, încât te vei îndrăgosti instant de ea. Ce-i drept, nu este taman recomandată copiilor, pentru că este foarte adâncă, dar liniștea de aici te va cuceri cu siguranță. Iaț-ți provizii cu tine, pentru că nu vei găsi nimic  prin apropiere.

Plaja Vadu

Până nu demult, plaja Vadu a fost una din plajele virgine ale litoralului românesc. Acum nu mai este, dar cu siguranță este un loc în care liniștea este ca la ea acasă. Drumul până la ea este puțin mai întortocheat și te forțează să mergi foarte mult prin nisip bătătorit, așa că dacă nu ai o mașină bună, mai bine renunță la acest vis din start, pentru că altfel există riscul să rămâi înțepenit. Plaja Vadu este foarte lată și este un loc în care poți vedea pescarii dimineața și seara cum se aprovizionează. Nu vei găsi niciun beach bar și nici un club, doar o cherhana, unde se adună destul de mulți oameni în fiecare zi. Este un loc perfect pentru a monta un cort sau chiar o rulotă. Dar la fel ca și în cazul Tuzla, se impun provizii.

Plaja Năvodari

Plaja care se întinde dinspre Hanul Piraților spre Năvodari este una destul de generoasă, mai ales dacă nu știi exact ce să alegi. Toate constucțiile de pe plajă au fost dărâmate sau mutate mai departe de plajă, așa că poți veni liniștit cu un sezlong sau cu un cearceaf aici, pentru că nu te va deranja nimeni. În general, în această zonă poți vedea foarte multe familii cu copii, așa că îi poți lua cu încredere pe cei mici cu tine. Ai și magazine aproape și câteva beach bar-uri destul de aproape de faleză, așa că nu te îngrijora, ai de unde să îți iei toate lucrurile necesare. Iar prețurile sunt mai mult decât rezonabile!