Iată cât de periculos este să-ți usuci hainele în casă. Efectul poate deveni mortal

Home / Lifestyle / Iată cât de periculos este să-ți usuci hainele în casă. Efectul poate deveni mortal
Iată cât de periculos este să-ți usuci hainele în casă. Efectul poate deveni mortal

Foarte multe persoane usucă hainele în casă, însă puțini dintre noi au auzit despre efectul negativ pe care acest lucru îl are asupra organismului. Obiceiul considerat de mulți inofensiv afectează grav organele și poate aduce chiar și decesul. Există persoane care au fost la un pas de moarte după ce au contactat infecții în urma uscatului hainelor în casă.

Vaporii din rufe afectează sănătatea, iar dacă uscarea rufelor în casă se face pe termen lung este posibil să ne alegem cu afecțiuni grave ale plămânilor, iar mai târziu să întâmpinăm probleme mai grave de sănătate. Un caz este chiar Crag Mather (43), din  Bolton, care s-a molipsit cu o infecție pulmonară după ce mai multă vreme a uscat rufele în casă. Bărbatul a ignorat avertismentele care i se aduceau, iar în doar câteva luni s-a îmbolnăvit din cauza vaporilor din rufe. Din cauza acestor vapori din rufe apare mucegaiul, care afectează organismul, lucru care a dus la îmbolnăvirea plămâinilor lui Craig.

uscat haine n casa

Crag Mather, tată a trei copii, a fost diagnosticat cu aspergiloză pulmonară cronică, însă dacă nu depista la timp boala putea să ajungă la deces. Bărbatul a început un tratament de recuperare și a renunțat la uscarea rufelor în casă, iar organismul lui a început să  își revină, iar corpul să elimine infecțiile fungice. Doctorul l-a avertizat că dacă acesta nu înceta uscarea hainelor în interior, problemele sale ar deveni chiar mai grave. Așadar, pentru sănătatea voastră, cel mai bine ar fi să uscați rufele pe balcon ori în curte, nicidecum în casă, chiar dacă iarna, spre exemplu, se usucă mai greu. Uscarea rufelor în casă are un efect nociv asupra organismului și vă puteți îmbolnăvi foarte repede de afecțiuni foarte grave.

De asemenea, atunci când puneți hainele pe un radiator crește nivelul de umiditate până la 30%, creând astfel condiții ideale pentru dezvoltarea sporilor de mucegai. Într-o mașină de rufe spălate există mai mult de doi litri de apă, care este eliberată în întreaga cameră.