Iată ce suplimente alimentare trebuie să iei pentru a scăpa definitiv de acneea rozacee

Home / Health / Iată ce suplimente alimentare trebuie să iei pentru a scăpa definitiv de acneea rozacee
Iată ce suplimente alimentare trebuie să iei pentru a scăpa definitiv de acneea rozacee

Acneea rozacee este o boală a pielii care afectează mai mult fruntea, nasul și pomeții. Grupurile capilare situate aproape de suprafața pielii se dilată, rezultând zone pătate în roșu cu mici umflături și uneori cu coșuri. Roșeața poate apărea și poate dispărea, dar cu timpul poate deveni permanentă, dacă vasele de sânge aflate sub piele se dilată. Inflamația rzacee tinde să fie precum acneea, tinzând să fie mai persistentă, dar punctele negre și coșurile albe nu sunt niciodată prezente. Există o serie de suplimente alimentare pe care poți să le iei pentru a anihila acneea rozacee de pe față, iar tenul tău să redevină curat.Iată care sunt acestea!

Citește și: Consumă aceste licori și vei avea dinți perfecți

Cauza sau cauzele apariției rozaceei nu sunt ucnoscute, dar anumiți factori sunt agravanți ai bolii, iar aceștia sunt alcoolul , consumul de lichide sau alimente condimentate, expunerea la lumina soarelui, temperaturi extreme și folosirea de produse de machiaj care conțin alcool. Rozaceea este mai des întâlnită la femeile între 30 și 50 de ani, iar atunci când apare la bărbați tinde să fie mult mai gravă decât în cazul femeilor. Ca și suplimente, sunt recomandate anumite doze de către specialiști, pentru a elimina acneea rozacee. Însă înainte de toate, poți merge la un astfel de specialist, să îți spună dacă organismul tău nu are reacții adverse la ingerarea acestor suplimente.

Picnogenol- conform indicațiilor de pe etichetă– Antioxidant puternic, ajută la alergii și inflamații prin producerea de histamină.

Ulei de primulă (500 mg de 3 ori pe zi)- Un bun remediu pentru multe boli de piele. Conține acid linoleic necesar pentru piele. 

Complex de vitamina B(100 mg din fiecare vitamina B importantă de trei ori pe zi. Cantitățile din vitamină pot varia în complex)- Vitamine cu rol antistres, necesare pentru toate activitățile celulelor, ajută la menținerea sănătoasă a pielii.

Vitamina E (200 UI zilnic)– Protejează împotriva radicalilor liberi, elimină problemele cauzate de acneea rozacee și redă aspectul frumos al tenului.

Clorofilă și lucernă(conform indicațiilor de pe etichetă)– Ajută la curățarea sângelui, prevenind infecțiile. De asemenea, furnizează mineale echilibrate.

Zinc(50 mg zilnic)- Pentru repararea țesuturilor. Întărește răspunsul sistemului imunitar. Utilizați pastile de supt cu gluconat de zinc, pentru o absorbție mai bună.

Herpanacin(Conform indicațiilor de pe etichetă)– Conține antioxidanți, aminoacizi și plante medicinale care ajută la menținerea pielii sănătoase.