Iată cele mai eficiente rețete: cum poți renunța la fumat cu ajutorul plantelor?

Home / Lifestyle / Iată cele mai eficiente rețete: cum poți renunța la fumat cu ajutorul plantelor?
Iată cele mai eficiente rețete: cum poți renunța la fumat cu ajutorul plantelor?

Fumatul excesiv dăunează sănătății, iar acesta nu este numai o avertizare trecută pe pachetele de țigări, ci o realitate. Dacă ești fumătoare, probabil ai încercat de foarte multe ori până acum să te lași de fumat, prin tot felul de rețete și produse, care nu au avut efectul scontat. Ai reușit să lași țigările pentru câteva zile, pentru ca după să te reapuci de ele. Însă există câteva remedii naturale care funcționează și care te fac să lași țigările, fără a te mai apuca vreodată de ele!

Citește și: Iată cele mai eficiente rețete: cum poți renunța la fumat cu ajutorul plantelor?

Prin fumat se eliberează cantități mari de monoxid de carbon, o adevărată otravă pentru sânge și țesuturi. Pe lângă asta, se mai eliberează și cadmiu, nefrotoxic, care vor fi absorbite de organism. Fumul de țigară declanșează multiple afecțiuni, iar substanțele din țigară afectează și acțiunea medicamentelor pe care le iei. Dincolo de acest aspect, țigara inhibă absorbția de vitamina C în organism, pe lângă multe alte acțiuni toxice pe care le are asupra organelor din corp, afectând funcțiile hepatice, de oxigenare corespunzătoare șamd.

Remediu pentru fumat există, iar mai jos, puteți găsi o listă a rețetelor care vă ajută  cu adevărat să scăpați de țigări și de fumat.

  • Frunze de crețișor+podbal+izmă sau frunze uscate de podbal+vinariță+castan sălbatic, fumate, ajută la dezvățarea de fumat
  • Izma+ sânziene de pădure+podbal, lăsate o noapte în apă îndulcită cu miere, apoi uscate la aer și tocate. Se fac țigări care, fumate, duc la combaterea tabagismului.
  • Se fac țigări din frunze de salvie, care au același efect, te vor face să te lași de fumat
  • 60-150 g de suc de creson proaspăt sau în supă rece, este antidotul perfect pentru nicotină.
  • Pentru combaterea fumatului, se mestecă rădăcină de obligeană, cre va inhiba pofa de fumat pe viitor. După mestecat, aceasta se scuipă, nu se înghite.
  • Coenzima Q 10 , zincul și seleniul prin efectul antioxidant, protejează organismul de efectele fumatului, resimțite la nivelul plămânilor, inimii, stomacului, vaselor sanguine, vezicii biliare și asupra schimbului de oxigen din sânge.

Mai puteți încerca și oric variantă de produse naturiste anti-fumat. Sunt foarte multe apărute pe piață, pe care le găsiți în magazinele de profil. Fiind un complex de plante, vă asigurați că în acest fel nu faceți decât bine organismului.