Iată de ce apare îmbătrânirea prematură și cum o poți preveni. Spune adio ridurilor!

Home / Beauty Tips / Iată de ce apare îmbătrânirea prematură și cum o poți preveni. Spune adio ridurilor!
Iată de ce apare îmbătrânirea prematură și cum o poți preveni. Spune adio ridurilor!

Bătrânețea face parte din viață, iar de riduri nu poate scăpa nimeni, nici măcar cei mai bogați oameni ai lumii. Mai devreme sau mai târziu, toate persoanele îmbătrânesc și fac riduri. Cele mai afectate de acest proces al vieții sunt femeile, care fac orice pentru a împiedica apariția linilor de pe față sau corp. Ce ne facem însă când ridurile apar înainte de termen și care sunt motivele pentru care ne brăzdează fața? În acest articol vom dezbate chiar acest subiect.

Cremele antirid sunt eficiente atunci când avem problema ridurilor premature, întreținerea pielii este foarte importantă, însă niciun produs cosmetic nu poate fi cu adevărat eficient dacă nu respectăm câțiva pași esențiali. Pentru ca tenul nostru să nu aibă de suferit din cauza radicalilor liberi trebuie să avem grijă și la alimentație.

Hidratarea este unul dintre cele mai importante aspecte în menținerea unui organism sănătos și a unei pieli strălucitoare. Indiferent de câte produse cosmetice folosim pentru a ne hidrata pielea la exterior, dacă organismul nu primește necesarul de care are nevoie, acest lucru se va vedea la exterior și astfel apar îmbătrânirea prematură, oboseala, ridurile, slăbirea sistemului imunitar sau chiar și anumite boli. Trebuie să consumăm foarte multă apă, iar cel mai recomandat este să bem în jur de doui litri de lichide băute între mese, în timpul progrmului de sport dimineața și seara.

Citește și: REȚETA ZILEI. Limonadă răcoritoare cu turmeric, un adevărat elixir al tinereții

Alimentația este de asemenea un factor decisiv. Dacă nu mâncăm produse naturale bogate în antioxidanți, minerale și vitamine, organismul nostru va refula, iar semnele le vedem la exterior, în primă fază. Acnee, riduri fine, pielea uscată, toate astea apar după ce organismul și-a eliminat resursele și ne trimite semnale că are nevoie de produse naturale. Pentru o piele sănătoasă și un corp la fel de sănătos consumați legume din toate culorile, fructe din toate culorile, dar și pește, fructe de mare, carne slabă precum de curcan sau pui biologic. De asemenea, trebuie să consumați și lactate, care sunt bogate în calciu. Organismul uman trebuie să primească zilnic necesarul de fier, vitamine, minerale, antioxidanți și calciu pentru a lupta împotriva radicalilor liberi. Dacă stilul tău de viață este unul corespunzător, și cremele antirid îți vor face efectul mult mai intens și mai repede.

Ceaiurile și sucurile naturale sunt foarte bune pentru detoxifierea organismului. Chiar dacă vorbim de vară, primăvară sau iarnă, ceaiurile și sucurile naturale (fructe sau legume) sunt ideale pentru eliminarea toxinelor din corp. Consumați ceaiuri de mușețel, verde, coada-calului, negru, măceșe sau mentă sunt ideale pentru problemele tenului. La capitolul sucuri, consumați suc de rodie, lămâie sau din pătrunjel, mango, banane, dar și alte combinații care vă plac. Veți vedea rezultate în mai puțin de două luni.

Odihna este la fel de importantă. Dacă nu dormim suficient, organismul nostru nu va funcționa eficient, iar acest lucru se va vedea în viața de zi cu zi. Nu vom mai fi la fel de eficienți, iar semnele oboselii se vor vedea pe fața noastră

Soarele ne afectează pielea, iar acest lucru nu se întâmplă doar vara, ci și în anotimpul rece. Fie că e iarnă sau vară, pielea rtebuie protejată cu creme cu factor 50. Soarele este cel mai mare inamic al pielii, iar după o perioadă în care tenul nu a fost protejat apar și primele riduri fine.

Alcoolul și tutunul sunt doi factori care influențează aspectul pielii. Dacă vrei să ajungi la 40 de ani cu o piele curată și bine întreținută, dar și cu cât mai puține riduri, atunci ar trebui să reduci cantitatea de alcool (un pahar de vin este suficient pentru a te simți bine) și să renunți definitiv la țigări, nu aduc nimic bun.