Încearcă o delicioasă prăjitură cu gem. Te lingi pe degete după ce o guști. Cum se prepară

Home / Lifestyle / Încearcă o delicioasă prăjitură cu gem. Te lingi pe degete după ce o guști. Cum se prepară
Încearcă o delicioasă prăjitură cu gem. Te lingi pe degete după ce o guști. Cum se prepară

Desertul este un afrodisiac pe măsură, iar starea noastră de bine este generată și de ceea ce mâncăm. Cu siguranță această rețetă realizată de foodart.ro vă va convinge să o preparați cât mai repede.

Mod de preparare:

Pasul 1 – la început trebuie să facem blatul, astfel: separăm gălbenușurile de albușuri, iar apoi gălbenușurile le batem împreună cu zahărul până când acestea se albesc și zahărul se topește complet.

Pasul 2 – în continuare batem spumă tare și albușurile (până când stau în tel), iar apoi le incorporam (folosind o spatulă) în compoziția gălbenușurilor.

Pasul 3 – făină trebuie amestecată cu praful de copt și apoi trebuie presărată peste compoziția formată din ouă. Amestecăm până când obținem o compoziție omogenă.

Pasul 4 – spre sfârșit, înainte de a finaliza de omogenizat compoziția, dacă dorim, putem adaugă și esența.

Pasul 5 – tavă cu pandișpanul se bagă în cuptorul preîncălzit la temperatură de 180 grade, timp de circa 20-25 minute. Că să știm când pandișpanul este gata trebuie să facem testul cu scobitoarea: dacă scobitoarea iese curată înseamnă că putem scoate pandișpanul din cuptor, în caz contrar trebuie lăsat încă aproximativ 10 minute.

Prăjitură cu gem
Prăjitură cu gem

Atenție: pandișpanul se face foarte repede, din acest motiv este indicat că în primele 20 de minute să nu deschideți cuptorul (indiferent de cantitatea pe care o faceți).

Pasul 6 – după ce scoatem pandișpanul din cuptor acesta trebuie scos și din tavă (sau formă) în care a fost pus, iar apoi trebuie lăsat să se răcească pentru a putea fi tăiat.

 În timpul în care pandișpanul se răcește, putem să facem “fata” prăjiturii.

Albușurile se băț cu un praf de sare până când rămân în țelurile mixerului, iar când acestea s-au întărit începem să adăugăm, pe rând, câte o lingură de zahăr. Când terminăm de încorporat cantitatea de zahăr folosită și când acesta s-a topit complet în compoziția formată, trebuie să mai adăugăm încă o lingură de zahăr. În acest fel compoziția va ieși foarte tare, iar după aceea o putem bagă în frigider timp de aproximativ 15 minute.

Pasul 7 – blatul se tăie în formă dorită sau se poate împarți în 2 părți egale, în funcție de preferințele fiecăruia. Partea de jos a blatului se unge cu gem (sau dulceața), eu am optat pentru gemul de prune deoarece este cel mai întâlnit și unul dintre cele mai gustoase.

Punem un strat “generos” de gem, după care punem “capacul” (adică cealaltă parte din blat). Deasupra, cu ajutorul unei pungi sau a posh-ului facem formele dorite. Formă caramelizata se va obține folosind arzătorul de Crème brûlée. Putem servi prăjitură cu gem imediat sau o mai putem ține la rece, timp de circa 15-20 minute.

Poftă bună!