Insomnia permanentă! Cum ar fi viața ta dacă nu ai mai putea să dormi vreodată?

Home / Health / Insomnia permanentă! Cum ar fi viața ta dacă nu ai mai putea să dormi vreodată?
Insomnia permanentă! Cum ar fi viața ta dacă nu ai mai putea să dormi vreodată?

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi dacă nu ai mai dormi niciodată, chiar dacă ochii ar da să ți se închidă și fiecare părticică din coprul tău ți-ar spune să dormi? Este înspăimântător, dar se pare că sunt oameni care suferă de această afecțiune, care în limbaj medical se numește insomnie fatală. Insomnia fatală duce în final la moarte, pentru că nu există momentan vreun tratament pentru ea. 

Insomnia fatală apare la o persoană din 10 milioane, fiind extrem de rară. Potrivit BBC, această boală este necunoscută pentru că majoritatea celor care duc aceste gene aleg să nu vorbească nimănui despre asta. Chiar dacă este ereditară, nu se poate preconiza cine din familie, de ce sex, la a câta generație va fi lovit de această boală. Boala este atât de cruntă, încât ajunge să-l omoare pe cel care o poartă. Este și de înțeles, din momentul în care organismul și organele nu au timp deloc să se refacă, fiind private de somn. Nu numai că cei care suferă de această boală nu pot dormi, dar intră într-o stare ciudată, în care nu sunt nici trezi, dar nici conștienți de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Seamănă cu starea REM din timpul somnului. În unele cazuri, s-a observat că pacienții transpuneau diferite gesturi sa vise de-ale lor în această stare, cum ar fi Teresa, o femeie care mima constant acțiunea de a se pieptăna. Ea fusese hairstylist înainte de a fi diagnosticată boala.

Înainte de a se instala, există o serie de semnale care anunță asta: se instalează amnezia, transpirația profundă, pupile micșorate, impotență și constipație, iar apoi apare haosul, spun medicii care ridică neputincioși din umeri. Cei mai mulți dintre cei care suferă de această boală mor la scurt timp după diagnosticarea ei, datorită distrugerii accelerate a creierului. . Medicamentele pentru tratarea insomniei, cum ar fi diazepamul ajută foarte puțin, inducând o stare de somn de 15 minute. Recent însă, o familie a început să vorbească despre insomnia fatală și despre modul în care aceasta a lovit arborele genealogic. Este povestea lui Silvano, un bărbat din Veneția, care și-a pierdut tatăl și cele două surori din cauza acestei boli necruțătoare. Și el, de asemenea, a murit în 1980 din cauza acestei boli, la numai 50 de ani, lăsând creierul pentru a servi studiilor științifice. Povestea acestei familii a fost transpusă în cartea ”Familia care nu putea dormi”, scrisă de DT Max, care a reușit să găsească indicii legate de prezența bolii la un doctor venețian din secolul al XVIII-lea.

Povestea a ajuns să fie investigată de doi doctori venețieni, care au descoperit că insomnia fatală apare din cauza unei proteine din creier care suferă o mutație genetică. Din motive încă necunoscute, această mutație se produce în perioada de adult, moment în care proteina începe să otrăvească creierul. Today, after several years of research, scientists are able to explain that the prion “orchestrates all our ‘autonomic’ responses to the environment.” So when it breaks down, chaos descends on the brain, resulting in symptoms like profuse sweating, shrunken pupils, impotence, constipation, and permanent insomnia.

FOTO: onmilwaukee.com