Insula care iese de sub apă în primăvară. Ai mai văzut așa ceva vreodată?

Home / Lifestyle / Insula care iese de sub apă în primăvară. Ai mai văzut așa ceva vreodată?
Insula care iese de sub apă în primăvară. Ai mai văzut așa ceva vreodată?

O insulă din China reprezintă o adevărată minune a naturii. Nu pentru că pe ea s-ar găsi specii rare de animale sau plante, ci pentru că răsare din apă în fiecare primăvară, parcă din neant! Insula este atracția localnicilor, dar și a turiștilor, care au aflat de ea și au început să vină să o viziteze. Mai bine zis, vâneze, în ideea de a o fotografia înainte să se scufunde din nou. Fenomenul este explicabil, dar asta nu face insula mai puțin ciudată!

În fiecare an, odată cu venirea primăverii, sute de turiști chinezi ajung în zona Gorges, pentru a vedea insula fantomă, insula care se ridică și apare din ape numai primăvara. Insula are formă de broască țestoasă și se ridică din apele râului Muodaoxi. Evenimentul este celebrat în fiecare an atât de localnici, cât și de turiști, asta pentru că în tradiția chineză, broasca simbolizează longevitatea și sunt un semn de bun augur de fiecare dată.

Fenomenul poate părea asemănător cu miracolul Jindo Moses care are loc în Coreea de Sud, doar că de această dată, acest miracol este indus de mâna omului. Nivelul apei din râul Muodaoxi  este controlat de la barajul Three Gorges. În fiecare primăvară, rezervorul bazinului frunizează apă către apele din vale, ceea ce duce la o scădere considerabilă a nivelului de apă care acoperă insula în restul anului.

Citește și: Ce înseamnă când corpul cere consumul de acrituri? Descoperă ce boli te pândesc sau ce excese ai făcut

Apariția insulei depinde foarte mult de cantitatea de apă care merge către zonele și râurile din vale, controlate de baraj. Timp de nouă luni pe ani ea este fie acoperită, fie are doar vârful vizibil. Forma de broască țestoasă este perfect vizibilă atunci când nivelul apei din râu ajunge la 163 sau 168 de metri. Dacă nivelul scade sub 145, atunci se pierde forma de broască țestoasă a insulei, care este vizibil conectată cu țărmul, printr-un cordon de roci.

Fenomenul a căpătat amploare în ultimii ani, iar insula a ajuns un punct de atracție pentru orice turist. De îndată ce apare, zvonurile circulă repede, iar turiștii își și fac apariția, înarmați cu aparate de fotografiat, pentru a imortaliza momentul. Un localnic spune că există o vorbă foarte bine cunoscută, pornind de la acest fenomen: ”În loc să spunem că vine primăvara, spunem doar că se apropie țestoasa”.