Învață cum să faci cel mai bun hummus! Este foarte simplu!

Home / Health / Învață cum să faci cel mai bun hummus! Este foarte simplu!
Învață cum să faci cel mai bun hummus! Este foarte simplu!

Hummus-ul este un sortiment răcoritor, sănătos și hrănitor, pe care trebuie să îl experimentezi mai des decât până acum. Dacă este bine pregătit îți încântă toate simțurile. Iar rețeta pe care am pregătit-o pentru tine îți garantează că vei prepara cel mai bun năut din toate timpurile!

Se scurge o cutie de năut și se lasă puțin lichid din ea.  Se pun deoparte trei sau patru boabe de năut pentru ornat. Jumătate din cutie, împreună cu lichidul, se pun într-un blender sau orice fel de aparat care procesează mâncarea, la care se adaugă  ⅓ cană ulei de măsline. Folosiți-l la capacitate maximă 10 secunde.

Utilizați o spatulă pentru a îndepărta amestecul de năut dur de pe părțile laterale ale mașinii. Se adaugă zeamă de lămâie (de la ½ până la ¾ o în timpul iernii și de cel puțin o lămâie completă vara) și o lingură de tahini și amestecați din nou pentru a obține o pastă omogenă.  Se adaugă un mare cățel de usturoi tocat și aproximativ ½ linguriță de sare. Amestecați iar, până când amestecul este omogen.  Dacă este necesar, se adaugă un pic mai mult ulei de măsline pentru a ajuta la acest lucru.

Citește și Pasiunea ascunsă a Alexandrei Stan

Gustă amestecul ori de câte ori oprești aparatul, pentru ca mereu să poți menține un control al gustului. . Sare și ulei de măsline furnizează notele joase, în timp ce usturoiul și lămâie sunt ceva mai acute. Adăugați aceste ingrediente cu moderație și în funcție de ce simțiți pe cerul gurii, veți ști de ce mai este nevoie pentru a deveni cu adevărat perfectă.

Se decorează cu o pată mica de ulei de măsline, cu boabele de năut oprite, un vârf de cuțit de sumac și nimic altceva. Se servește cu pită ușor prăjită sau legume felii, cum ar fi morcovi sau ardei gras.