Învinge depresia! Cum să ai o viață de cuplu perfectă și ce trebuie să faci ca să iubești din nou

Home / Health / Învinge depresia! Cum să ai o viață de cuplu perfectă și ce trebuie să faci ca să iubești din nou
Învinge depresia! Cum să ai o viață de cuplu perfectă și ce trebuie să faci ca să iubești din nou

Andreea Runceanu a susținut în acest weekend primul seminar în calitate de life coach, “Fericirea în cuplu”. Cunoscuta artistă din trupa Amadeus, absolventă a Noble Manhattan Coaching, din Marea Britanie, le-a vorbit participanților despre secretele unei relații fericite cu partenerul de viață, în contextul în care, în prezent, relațiile de iubire par din ce în ce mai firave.

Andreea Runceanu a interacționat cu participanții și a împărtășit tehnicile, testate și aplicate, prin care partenerii își pot schimba radical atitudinea și mentalitatea, reușind să depășească orice problemă apărută în cuplu. Problemele în relațiile cu cei dragi au fost analizate în cadrul seminarului “Fericirea în cuplu”. La finalul întâlnirii, participanții și-au conturat o idee mai clară despre cum anume este indicat să se comporte în relația de cuplu pentru a evită neînțelegerile și conflictele și a se simți cu adevărat fericiți în ciudă problemelor inevitabile de zi de zi, venite din exterior.  Următorul seminar „Fericirea în cuplu” va fi susținut de Andreea Runceanu în luna martie. Detaliile despre înscriere vor fi anunțate de cunoscută artistă pe blogul ei, www.andreearunceanu.ro și pe pagină acesteia de Facebook.

La seminarul Andreei Runceanu înveți cum să ai o viață fericită și împlinită în relația de cuplu
La seminarul Andreei Runceanu înveți cum să ai o viață fericită și împlinită în relația de cuplu
Cum să ai o viață fericită?

„Sunt artist de când mă știu, practicant NLP si life coach certificat internațional, dar ceea ce mă definește cu adevărat este că sunt un om fericit, echilibrat și împlinit. Sunt mama a doi copii și iubita soțului meu de aproape 10 ani, ani frumoși în care am învățat ce trebuie și ce nu trebuie să faci ca să construiești fericirea în cuplu. Bărbații și femeile se comportă diferit și au așteptări diferite. Totul provine și din informația pe care o avem în ADN încă din vremurile străvechi, când bărbații ieșeau la vânătoare și se întorceau cu ‚trofeele’, iar femeile stăteau acasă, având grijă de familie și creându-și astfel tot felul de așteptări și temeri.  Femeile gândesc emoţional, bărbaţii raţional. Femelilor le este teamă de singurătate, de abandon, că nu vor mai fi protejate de parteneri. Bărbaților le este teamă de rușine, de faptul că nu sunt la înălțimea așteptărilor celorlalți. Femeile au nevoie să comunice cu partenerul, să fie ascultate, să simtă și să se asigure că el le mai iubește. Pe de altă parte, cu cât ele insistă să comunice, cu atât bărbații se închid în ei pentru că se simt puși la zid, că nu sunt apreciați.
Însă nu diferenţele dintre noi duc la neînţelegeri în cuplu, ci modul în care tratăm aceste diferenţe, atitudinea noastră față de acestea, modul în care reacționăm și comunicăm cu partenerul. Dincolo de orice diferențe de comportament și așteptări, conectarea partenerilor este cel mai important lucru într-o relație. Dacă nu există prietenia si legătura strânsă dintre cei doi, comunicarea este in zadar. Sunt doar vorbe care vin ca de la televizor, care ori n-au niciun impact, ori, din contră, înrăutățesc situația. Cel mai des terapeuții îndeamnă să îți exprimi toate sentimentele și să înțelegi ce simte celălalt. Abordarea mea e diferită. Eu încerc să îi fac pe cei doi parteneri să înțeleagă că este important să fie siguri că vor cu adevărat că relația lor să funcționeze și îi ajut să revină la starea de conectare pe care o au întotdeauna îndrăgostiții la începutul relatiei”, declară Andreea Runceanu.

Andreea Runceanu ne învață cum să trăim frumos
Andreea Runceanu ne învață cum să trăim frumos